Skip to main content
«Τα πάντα για τα βοτανα!»

Βότανα που φρεσκάρουν την αναπνοή!

Herbs for fresh breath

Η φρέσκια αναπνοή εξαρτάται από πολλούς παράγοντας, κυρίως διατροφικούς ενώ είναι κάτι το οποίο συχνά είναι δύσκολο να διατηρήσουμε καθώς η κακή διατροφή και το κάπνισμα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Πρόκειται βέβαια για ένα φαινόμενο που προβληματίζει πολλούς ανθρώπους, καθώς πολλές φορές ακόμα και η φροντίδα της στοματικής υγιεινής δεν είναι αρκετή! Τα βοτανα είναι εδώ με πληθώρα λύσεων!Πίσω από την κακή αναπνοή, κρύβονται πολλά προβλήματα, φαινομενικά ακίνδυνα, αλλά χρήζουν ελέγχου και αντιμετώπισης.

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι χαλασμένα δόντια, ουλίτιδα ή λάθος καθαρισμός δοντιών που αφήνει περιθώρια για δημιουργία τερηδόνας και πλάκας. Ένα ακόμα σύνηθες φαινόμενο που προκαλεί κακοσμία του στόματος, είναι η δυσπεψία και η δυσανεξία σε γαλακτοκομικά, ενώ η κακή διατροφή, το κάπνισμα και αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί να προκαλέσουν επίσης σχετικά θέματα.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που συνοδεύουν την κακοσμία στόματος είναι η ξηροστομία, ωχρότητα της γλώσσας, πικρή ή ξινή γεύση.

Όταν ήδη έχετε επισκεφθεί τον οδοντίατρο σας και τα συμπτώματα επιμένουν, η καλύτερη λύση είναι οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης, με κατανάλωση βοτάνων και συγκεκριμένων μπαχαρικών!

Οι λόγοι για τους οποίους τα βότανα είναι αποτελεσματικά, δεν είναι μόνο οι αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που τα περισσότερα έχουν, αλλά συμβάλει η αντιοξειδωτική τους δράση, το αιθέριο έλαιο και η περιεκτικότητα τους σε χλωροφύλλη. Όλα τα ανωτέρων έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τις οσμές του σώματος.

Τα καλύτερα βότανα που καταπολεμούν τη κακοσμία του στόματος είναι η μέντα και ο δυόσμος, καθώς εξουδετερώνουν τις οσμές και αφήνουν αίσθηση φρεσκάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες τσίχλες αλλά και οδοντόπαστες περιέχουν μέντα ή δυόσμο. Μπορείτε να μασήσετε ελαφρά τα φρέσκα φύλλα ή να πιείτε τσάι από τα φύλλα το οποίο είναι ευχάριστο ζεστό και κρύο.

Ακολουθούν η κανέλα και το γαρίφαλο, αρωματικά μπαχαρικά πλούσια σε αιθέριο έλαιο, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτικά, εξουδετερώνουν τις οσμές και απολυμαίνουν τη στοματική κοιλότητα. Μπορείτε να προσθέσετε ένα ξυλάκι κανέλα στο τσάι σας, ή να πιπιλίσετε ένα για λίγη ώρα, ενώ μπορείτε να βράσετε γαρίφαλο και να κάνετε πλύσεις ή επίσης να το προσθέσετε στο τσάι σας. Αποφύγετε το μάσημα γαρίφαλου καθώς χρωματίζει έντονα τα δόντια.

Δύο από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι και η μαστίχα χίου καταπολεμούν τη χρόνια κακοσμία, καθώς έχουν ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ ο βασιλικός και το δεντρολίβανο εξουδετερώνουν εξίσου αποτελεσματικά τις οσμές.

Τα φύλλα μαϊντανού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωροφύλλη, είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, ενώ η κατανάλωση έχει αποτελέσματα που διαρκούν. Ο μαραθόσπορος είναι αποτελεσματικός τόσο σε σκόνη όσο η απευθείας κατανάλωση των σπόρων μετά το γεύμα, ενώ το κόλιανδρο και το κάρδαμο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αιθέριο έλαιο, καλύπτουν την κακή αναπνοή αμέσως, βελτιώνοντας παράλληλα και τη γεύση.

Και επειδή μπορεί η απευθείας κατανάλωση μπαχαρικών και βοτάνων να σας φαίνεται δύσκολη, το καρότο, το μήλο, τα φουντούκια και το αχλάδι είναι εξίσου αποτελεσματικά και πλούσια σε βιταμίνες!

Η προσθήκη βέβαια μπαχαρικών και βοτάνων στη καθημερινή διατροφή, επιτυγχάνει μακροχρόνια αποτελέσματα και προστατεύει τη στοματική κοιλότητα από μολύνσεις και προσφέρει πάντα φρέσκια αναπνοή!

αιθέρια ελαία, αντιβακτηριδιακα βοτανα, αντιοξειδωτικά βότανα, αντισηπτικα βοτανα, αντιφλεγμονώδη βότανα, αχλάδι, βασιλικός, βότανα, βοτανα για κακοσμια στοματος, βότανο, γαρίφαλο, δεντρολίβανο, δυόσμος, κανέλα, κάρδαμο, καρότο, κόλιανδρο, μαϊντανός, μαραθόσπορος, μέντα, μηλο, μπαχαρικά, πράσινο τσάι, φουντουκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φιλοσοφία μας
"Η τροφή, να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου."
Ιπποκράτης
Φωτογραφίες Βοτάνων
Social Media

All Rights Reserved © 2022 Βοτανολόγιο | Βοτανα

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.