• el
  • en

Posts Tagged ‘καλλυντικά βότανα’

Ιδιαίτερα ευεργετική και για το δέρμα, η αντράκλα ανήκει στα αντιγηραντικά βότανα, μειώνοντας τις ρυτίδες και προστατεύοντας από γήρανση του δέρματος λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης αλλά και των θρεπτικών συστατικών που περιέχει. Η χρήση ενδείκνυται για ώριμες επιδερμίδες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, περίοδο που το δέρμα χάνει τη λάμψη και τη σφριγηλότητα λόγω των ορμονικών διαταραχών.

Tο επιλόβιο είναι βότανο με αρκετές καλλυντικές εφαρμογές, καθώς είναι μαλακτικό και καταπραϋντικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για δερματικά προβλήματα σε παιδιά, τοπικά για δερματικές παθήσεις και σκληρύνσεις, και για οφθαλμικές πλύσεις σε περιπτώσεις ξηροφθαλμίας, ειδικά από εκτεταμένη χρήση φακών επαφής.

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τις πολλές χρήσεις του στην κοσμετολογία, ενώ είναι πολλοί οι λάτρεις του αρώματος του. Το ξέρατε όμως, ότι αγοράζοντας (βρώσιμο κατά προτίμηση) λάδι καρύδας, καλύπτετε μια τεράστια γκάμα καθημερινών χρήσεων;

Η κουρκούμη ή αλλιώς turmeric είναι από τα βότανα ή ακόμα καλύτερα μπαχαρικά, που ήταν δημοφιλή από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην επιδερμίδα. Η καλλιέργεια της βέβαια και η χρήση της στην αρχαιότητα, εντοπίζεται στις θερμές χώρες της Ανατολής, με πρώτη την Ινδία, όπου της είχαν δώσει ιδιότητες θεϊκές.

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en