Skip to main content
«Τα πάντα για τα βοτανα!»

Δυόσμος, τρόπος συλλογής δρόγης

Spearmint nutritional value

Ο δυόσμος θεωρείτε ένα ακόμα είδος μέντας, το οποίο είναι αυτοφυές στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου. Είναι πολυετές βότανο το οποίο αναπτύσσετε και εξαπλώνεται ιδιαίτερα εύκολα και γρήγορα, διαθέτει φύλλα με χρώμα πράσινο αρκετά φωτεινό και σχήμα λογχοειδές. Έχει άνθη λευκά έως λιλά πολύ μικρά και πυκνά. Η άνθιση του δυόσμου διαρκεί όλο το καλοκαίρι όμως η συλλογή των φύλλων πρέπει να γίνεται το φθινόπωρο ή την άνοιξη πριν και μετά την άνθιση ώστε να έχουν το περισσότερο δυνατόν αιθέριο έλαιο τα φύλλα του δυόσμου. Τα δυνατότερα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στον δυόσμο είναι ο σίδηρος, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και η βιταμίνη Α.

Το περισσότερο αιθέριο έλαιο του φυτού περιέχεται στα φύλλα του, με κυριότερο συστατικό τη μενθόλη. Το ιδανικό, είναι εφόσον η καλλιέργεια του δυόσμου είναι ιδιαίτερα εύκολη και απλή, τα φύλλα να τα συλλέγουμε και να τα αποξηραίνουμε μόνοι μας, καθώς στου εμπορίου συνηθίζουν να αφήνουν βλαστούς ανάμεσα στα αποξηραμένα φύλλα, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένη η αποτελεσματικότητα της δράσης του βοτάνου.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που έχει κοινό με την μέντα ο δυόσμος, είναι ότι εξαπλώνεται γρήγορα και εύκολα, οπότε είναι καλύτερο να φυτεύεται σε γλάστρες ώστε να μην πνίξει άλλα φυτά. Ο δυόσμος είναι πολυετής,οπότε αν τον δείτε να ξεραίνεται το φθινόπωρο, μην τον ξεριζώσετε καθώς θα πετάξει νέα φύλλα στην αρχή της άνοιξης!

Διαβάστε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του δυόσμου και τις καλλυντικές χρήσεις του δυόσμου!

δυόσμος, μενθόλη, μέντα, συλλογή βοτάνων, συλλογή δρόγης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φιλοσοφία μας
"Η τροφή, να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου."
Ιπποκράτης
Φωτογραφίες Βοτάνων
Social Media

All Rights Reserved © 2022 Βοτανολόγιο | Βοτανα

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.