| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Άρνικα – Arnica Montana

Η άρνικα είναι ένα από τα ιδιαίτερα διαδεδομένα βότανα για την αναλγητική δράση της και την ανακούφιση που προσφέρει στους πονεμένους μύες. Ανήκει βέβαια στα βότανα με περιορισμένη χρήση, όπως είναι και ο μανδραγόρας λόγω της τοξικότητας του βοτάνου και την χρήση που περιορίζεται μόνο σε εξωτερική και ποτέ σε εσωτερική.

Περιέχει μεταξύ άλλων αιθέριο έλαιο, πυρίτιο, μηλικό οξύ και ρητίνη, ενώ η κυριότερη δράση του βοτάνου, είναι η τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος, η οποία σε συνδυασμό με την αντιφλεγμονώδη δράση της και την αντισηπτική ιδιότητα της, εφαρμόζεται σε μεγάλη γκάμα τραυματισμών, επιδερμικών αλλά και πόνους μυοσκελετικούς.

Η φυσική θερμαντική δράση της άρνικα, είναι ιδανική για μυϊκούς πόνους, ρευματικούς, και πόνους των αρθρώσεων. Άλλες σημαντικές εξωτερικές χρήσεις, είναι για αντιμετώπιση του οιδήματος και των μωλώπων, ανακούφιση από μικροτραυματισμούς και διαστρέμματα, αντιμετώπιση των πόνων που οφείλονται σε εξάρθρωση, ακόμα και σε περιπτώσεις ακαμψίας αρθρώσεων.

Άτομα που υποφέρουν από πόνους στη μέση ή στην πλάτη, περιπτώσεις σκολίωσης που προκαλείται δυσφορία και πόνος, θα βρουν άμεση ανακούφιση στη χρήση της άρνικα.

Άλλη μια χρήση είναι για την αντιμετώπιση των πόνων και των οιδημάτων που προκαλούνται από φλεβίτιδα, καθώς ανακουφίζει άμεσα και τονώνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος. Ενώ η θερμαντική της δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των χιονιστρών.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι δεν πρέπει να γίνεται ποτέ χρήση του εν λόγω βοτάνου σε ανοιχτές πληγές, ενώ η χρήση δεν επιτρέπεται να είναι παρατεταμένη. Υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις όπως ναυτία, σπασμούς, ακόμα και θάνατο. Επιβάλλεται να τονίσουμε ότι η χρήση είναι μόνο εξωτερική και σε δέρμα που δεν έχει εκδορές.

Ετικέτες:αιθέριο έλαιο, ακαμψία αρθρώσεων, αλλεργική αντίδραση, αναλγητική δράση, αντισηπτική δράση, αντιφλεγμονώδη δράση, άρνικα, βότανα, βότανο, διαστρέμματα, θεραπευτικά βότανα, μανδραγόρας, μηλικό οξύ, μικροτραυματισμοί, μυϊκοί πόνοι, μυοσκελετικοί πόνοι, μώλωπες, ναυτία, οιδήματα, πονεμένοι μύες, πόνοι αρθρώσεων, πόνοι μέσης, πόνοι πλάτης, πυρίτιο, ρευματικά, ρητίνη, σκολίωση, σπασμοί, τόνωση κυκλοφορικού συστήματος, τοξικά βότανα, τραυματισμοί, φαρμακευτικά βότανα, φλεβίτιδα, φυσικό θερμαντικό, χιονίστρες

Trackback από το site σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es