| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Το σύμφυτο στα καλλυντικά

Το σύμφυτο, είναι ένα από τα βότανα γνωστά για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, έχει επίσης πολλές καλλυντικές εφαρμογές, παρά το γεγονός ότι δεν είναι διαδεδομένο για αυτό το σκοπό.

Ανάμεσα στα συστατικά που περιέχει το σύμφυτο, συμπεριλαμβάνεται η αλλαντοΐνη, η οποία είναι γνωστή για τις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες της. Επόμενο είναι, το βότανο αυτό να έχει πολύτιμες αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα η χρήση του να θεωρείται ιδανική τόσο για την αντιμετώπιση της ακμής, όσο και των ουλών που μένουν από δύσκολη ακμή ή σπυράκια.

Άτομα με δέρματα προβληματικά, με τάση για ακμή, διεσταλμένους πόρους και κοκκινίλες, μπορούν να δουν διαφορά με τη χρήση του σύμφυτου σε καλλυντικά. Η χρήση μπορεί να είναι ως βάμμα ή έγχυμα σε cold cream, κατάπλασμα ως μάσκα 2 φορές την εβδομάδα, ή ακόμα και κηραλοιφή με αιθέριο έλαιο. Η κηραλοιφή είναι ιδανική για χρήση από άτομα που παρουσιάζουν ακμή.

Θεωρείται ότι το σύμφυτο ως κατάπλασμα ανακουφίζει από πόνους κιρσών και συμπληρωματικά αντιμετωπίζει την όψη. Μεμονωμένα, χωρίς κάποια παράλληλη θεραπεία, δεν έχει ορατά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι το σύμφυτο είναι ένα ακόμα βότανο που αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της ψωρίασης. Η καλύτερη μορφή για την αντιμετώπιση της ψωρίασης, είναι σε έλαιο ή κηραλοιφή, η οποία δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα ενώ παράλληλα επουλώνει και μειώνει τον κνησμό λόγω της μαλακτικής του δράσης.

Σημειώνουμε, ότι δεν πρέπει να υπερβάλουμε στην κατανάλωση, δεν το χρησιμοποιούμε εσωτερικά χωρίς επίβλεψη γιατρού και δεν το εφαρμόζουμε σε πληγές που δεν έχει προηγηθεί απολύμανση.

Ετικέτες:cold cream, αιθέρια ελαία, ακμή, αλλαντοΐνη, αναπλαστική δράση, αντιγηραντική δράση, βάμμα, βότανα, δερματικά προβλημάτα, διεσταλμένοι πόροι, έγχυμα, έλαιο, επιδερμίδα, επουλωτική δράση, καλλυντικές ιδιότητες, κατάπλασμα, κηραλοιφή, μαλακτική δράση, ουλές, πόνοι κιρσών, σπυράκια, σύμφυτο, φαρμακευτικές ιδιότητες, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα, ψωρίαση

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es