| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Οι χρήσεις του επιλόβιου στα καλλυντικά!

Tο επιλόβιο είναι βότανο με αρκετές καλλυντικές εφαρμογές, καθώς είναι μαλακτικό και καταπραϋντικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για δερματικά προβλήματα σε παιδιά, τοπικά για δερματικές παθήσεις και σκληρύνσεις, και για οφθαλμικές πλύσεις σε περιπτώσεις ξηροφθαλμίας, ειδικά από εκτεταμένη χρήση φακών επαφής.

Θα το συναντήσετε σε πολλά φυτικά καλλυντικά, καθώς είναι πολύ καλό καθαριστικό και χρησιμοποιείται για βαθύ καθαρισμό δέρματος και μαλλιών. Παράλληλα η μαλακτική δράση του δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, ενώ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της ακμής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατάπλασμα από τη ρίζα για γρηγορότερη επούλωση αλλά και ανακούφιση από εγκαύματα, εκζέματα, εξανθήματα και έλκη.

Δεν υπάρχουν παρενέργειες από την κατανάλωση του βοτάνου, εκτός αν γίνει υπερκατανάλωση που προκαλεί ναυτία. Γυναίκες που λαμβάνουν ορμονική θεραπεία, αντισυλληπτικά χάπια ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαγορεύεται να πίνουν, καθώς το επιλόβιο επεμβαίνει στην ορμόνη προγεστερόνη.

Ετικέτες:ακμή, βότανα, βότανο, επιδερμίδα, επιλόβιο, καλλυντικά βότανα, καλλυντικές ιδιότητες

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es