| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Ευκάλυπτος και καλλυντικές ιδιότητες

Ο ευκάλυπτος είναι κυρίως φαρμακευτικό δέντρο με περιορισμένες καλλυντικές χρήσεις. Βέβαια, δεν παύει να έχει κάποιες ιδιότητες πολύ χρήσιμες.

Το βάμμα του ευκαλύπτου, το οποίο έχει παρόμοιες ιδιότητες με το αιθέριο έλαιο του, όταν προστίθεται σε σαμπουάν είναι ιδανικό για λιπαρά και άτονα μαλλιά. Η αίσθηση δροσιάς που αφήνει στην επιδερμίδα, ανακουφίσει από επίμονο κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και ως εντομοαπωθητικό, καταπολεμά τις ψείρες.

Όπως για τα μαλλιά, ο ευκάλυπτος είναι ιδανικός και για λιπαρές επιδερμίδες. Μοναδική είναι η προσφορά του ευκαλύπτου για αντιμετώπιση πιτυρίδας, έντονου κνησμού, σμηγματορροϊκής δερματίτιδας και πολλών παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής. Θρέφει, αντιμετωπίζει τον κνησμό και τις δερματοπάθειες με επιτυχία και μπορεί η προσθήκη του εκχυλίσματος ευκαλύπτου σε σαμπουάν αλλά και του αιθέριου ελαίου, να αντικαταστήσει χημικά σκευάσματα για το ίδιο αποτέλεσμα.

Η αντιφλεγμονώδης και αντισηπτική του δράση τον καθιστά ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής και της ιδιαίτερα επίμονης και επίπονης κυστικής ακμής. Ταιριάζει με κάρδαμο, ginger, μέντα, τσάι και δεντρολίβανο σε χρήση για τα μαλλιά.

Η βαλσαμική του δράση στο δέρμα και οι επουλωτικές του ιδιότητες προσφέρουν ανακούφιση σε εγκαύματα ηλιακά. Επίσης είναι ιδανικός για την αντιμετώπιση των κιρσών.

Τέλος, όπως αναφέρουμε και στις θεραπευτικές ιδιότητες του ευκαλύπτου, θέλει ιδιαίτερη προσοχή η χρήση σε περιπτώσεις άσθματος, επιληψίας και αρτηριακής πίεσης.

Ετικέτες:ακμή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης, άτονα μαλλιά, εντομοαπωθητικό, ευκάλυπτος, ευκάλυπτος θρέψη μαλλιών, ευκάλυπτος καλλυντικά, ευκάλυπτος σαμπουάν, ευκάλυπτος σμηγματορροικη δερματιτιδα, ηλιακά εγκαύματα, κνησμός, λιπαρά μαλλιά, λιπαρές επιδερμίδες, φαρμακευτικό δέντρο, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es