| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Τριγωνέλλα, Trigonella Foenum Graecum

Η τριγωνέλλα, είναι ένα από τα ελληνικά βότανα το οποίο θα συναντήσετε με πολλές ονομασίες, όπως μοσχοσίταρο ή τσιμένι. Θεωρείται από τα βότανα τα οποία παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό πληθώρα θεραπευτικών και θρεπτικών ιδιοτήτων, ενώ έχει ελάχιστους περιορισμούς στη χρήση.

Ξεκινώντας από το αναπνευστικό σύστημα, η τριγωνέλλα είναι ιδιαίτερα ευεργετική, καθώς είναι φυσικό τονωτικό, ενώ έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες και καταπολεμά τόσο τον παραγωγικό βήχα όσο τον ξηρό ως μαλακτικό της αναπνευστικής οδού. Η χρήση της τριγωνέλλας για αντιμετώπιση της βρογχίτιδας είναι ιδιαίτερα ευεργετική.

Η χρήση της τριγωνέλλας είναι ευεργετική για τον γυναικείο οργανισμό με πολλές εφαρμογές για την αντιμετώπιση ασθενειών της μήτρας. Τονώνει τη μήτρα η χρήση της τριγωνέλλας σε κολπικές πλύσεις. Η κατανάλωση εγχύματος, αντιμετωπίζει προβλήματα που συνδέονται με την εμμηνόπαυση και ανακουφίζει από πόνους περιόδου. Θεωρείται ισχυρό γαλακτογόνο, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ενώ διεγείρει τη μήτρα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει την αμηνόρροια.

Οι σπόροι θεωρούνται έντονα αφροδισιακοί, ενώ φημίζεται ότι ενισχύει την ανάπτυξη των μαστών. Είναι φυσικό τονωτικό του οργανισμού, ιδανικό για εγκύους, αλλά η χρήση θέλει προσοχή και σε πολύ μικρές ποσότητες καθώς είναι παράλληλα διεγερτικό της μήτρας. Θεωρείται ότι θεραπεύει την ανδρική ανικανότητα.

Σε σχέση με το πεπτικό σύστημα, η τριγωνέλλα, αντιμετωπίζει διαταραχές του στομάχου, φλεγμονές των εντέρων και τονώνει την πεπτική λειτουργία. Λειτουργεί μαλακτικά σε περιπτώσεις στομαχόπονου, κολικών και δυσπεψίας, ενώ παράλληλα, ανοίγει την όρεξη με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό σε περιπτώσεις ανορεξίας

Η εξωτερική χρήση του βοτάνου αυτού, θεραπεύει τοπικά πυώδεις πληγές, εκδορές και φλεγμονές, καθώς είναι φυσικό αντισηπτικό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αποτελεσματικότητα σε αποστήματα και εγκαύματα.

Η τριγωνέλλα είναι ιδιαίτερα τονωτική τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, καθώς λειτουργεί ηρεμιστικά, τονώνει τον καταπονημένο οργανισμό και αντιμετωπίζει την πνευματική και σωματική αδυναμία. Οι κατανάλωση των σπόρων σε αφέψημα, αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και αντιμετωπίζει την αναιμία. Θεωρείται ότι μειώνει τη χοληστερίνη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ως φυσικό υπογλυκαιμικό. Έχει αναφερθεί χρήση σε περιπτώσεις φλεγμονών των λεμφαδένων.

Η τριγωνέλλα δε πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα διαβητικά χωρίς παρακολούθηση από γιατρό, κάτι το οποίο ισχύει και κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ετικέτες:αμηνόρροια, αναιμία, ανδρική ανικανότητα, ανορεξία, αποχρεμπτικές ιδιότητες, ασθένειες μήτρας, βήχας, βότανα, βότανο, βρογχίτιδα, διαταραχές στομάχου, δυσπεψία, εγκαύματα, εμμηνόπαυση, θεραπευτικά βότανα, μείωση χοληστερίνης, μοσχοσίταρο, πόνοι περιόδου, τριγωνέλλα, τσιμένι, φλεγμονές εντέρων, φυσικό αντισηπτικό, φυσικό αφροδισιακό, φυσικό γαλακτογόνο, φυσικό ηρεμιστικό, φυσικό μαλακτικό, φυσικό τονωτικό, φυσικό υπογλυκαιμικό

Trackback από το site σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es