| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Δάφνη του Απόλλωνα και καλλυντικά

Η πιο γνωστή καλλυντική ιδιότητα της δάφνης του Απόλλωνα, είναι αυτή της ενίσχυσης και αναδόμησης της τρίχας. Είναι αλήθεια ότι το έλαιο αλλά και το εκχύλισμα από φύλλα και καρπό δάφνης (χωρίς τα κουκούτσια) θρέφουν την τρίχα σε βάθος και δίνουν λάμψη στα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Όπως και στην καρυδιά, η χρήση του εκχυλίσματος δάφνης του Απόλλωνα τονώνει το χρώμα των καστανών μαλλιών και καλύπτει αποτελεσματικά τις γκρίζες τρίχες. Το έλαιο της δάφνης είναι επίσης μαλακτικό των μαλλιών βοηθώντας στο εύκολο ξέμπλεγμα τους, δίνοντας παράλληλα ελαστικότητα στα μαλλιά για την αποφυγή φθοράς και ψαλίδας. Θεωρείται ιδανικό φυτό για την καταπολέμηση της πιτυρίδας αλλά και της τριχόπτωσης, ενώ παράλληλα τονώνει το τριχωτό της κεφαλής.

Ο συνδυασμός ελαίου δάφνης με κάποιο μαλακτικό έλαιο όπως της καλέντουλας, είναι ευεργετικός για δερματικές παθήσεις. Το έλαιο της δάφνης του Απόλλωνα, περιποιείται την επιδερμίδα και θεωρείται φυσικό συσφικτικό του δέρματος, με λίγα λόγια καταπολεμά την χαλάρωση των ιστών.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μέτρο η χρήση της δάφνης του Απόλλωνα γιατί σε μεγάλες ποσότητες είναι ερεθιστική για το δέρμα. Επίσης η χρήση απαγορεύεται για τις εγκύους. Τέλος θα πρέπει πάντα είτε από το εκχύλισμα είτε από το έλαιο που θα φτιάξετε, να εξαιρείτε το κουκούτσι του καρπού, διότι είναι τοξικό.

Ετικέτες:αναδόμηση τρίχας, βότανα, βότανα για την τριχόπτωση, βότανο, γκρίζες τρίχες, δάφνη, δάφνη του Απόλλωνα, δερματικές παθήσεις, έλαιο, ενίσχυση τρίχας, καλέντουλα, μαλακτικό μαλλιών, μαλλιά, πιτυρίδα, ταλαιπωρημένα μαλλιά, τόνωση μαλλιών, τριχόπτωση, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα, φυσικό συσφικτικό, χαλάρωση ιστών, ψαλίδα μαλλιών

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es