| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es
Althea skin benefits

Η Αλθαία στα καλλυντικά

Οι καλλυντικές χρήσεις της Αλθαίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και μαλακτικές της ιδιότητες, και κατά συνέπεια με τις πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που έχουμε αναφέρει στο θέμα για τις θεραπευτικές εφαρμογές της Αλθαίας.

Η Αλθαία έχει την μοναδική ιδιότητα να επουλώνει πληγές και να προστατεύει από δερματοπάθειες ταυτόχρονα. Είναι ένα βότανο ιδανικό για να γίνονται πλύσεις της τραυματισμένης ή ταλαιπωρημένης επιδερμίδας. Θεραπεύει το ταλαιπωρημένο δέρμα από ηλιακά εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων ενώ παράλληλα ενυδατώνει και δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ. Η δράση αυτή είναι εφικτή κυρίως με την χρήση της ρίζας και των φύλλων του βοτάνου.

Οιδήματα, μώλωπες εκδορές και κοψίματα, είναι πολύ πιο εύκολο να θεραπευτούν με τη χρήση της Αλθαίας. Τόσο ως κατάπλασμα των φύλλων και κυρίως της ρίζας όσο με αφέψημα της ρίζας, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Το κατάπλασμα της Αλθαίας είναι επίσης ευεργετικό για αντιμετώπιση και εξομάλυνση των κιρσών και των διεσταλμένων αγγείων. Τέλος, φλεγμονές του δέρματος, ακμή και καλόγεροι καταπολεμούνται αποτελεσματικά με τη χρήση της δενδρομολόχας, χωρίς να αφήσουν σημάδια.

Ετικέτες:αλθαία, αντιφλεγμονώδη βότανα, βότανα, βότανα για ακμή, βοτανα για δερματικες παθησεις, βότανα για ενυδάτωση, βοτανα για ηλιακα εγκαυματα, βοτανα για καλογερους, βοτανα για κιρσους, βοτανα για μωλωπες, βοτανα για τραυματα, δενδρομολόχα, επουλωτικα βοτανα, μαλακτικά βότανα, νερομολόχα, φυσικά καλλυντικά

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es