| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Οι υπέροχες καλλυντικές ιδιότητες της Μέντας!

Η μέντα είναι ένα υπέροχο δροσιστικό και αρωματικό βότανο, ενώ είναι φυσικό αντιοξειδωτικό βότανο. Προλαμβάνει την γήρανση της επιδερμίδας και ευνοεί την αναγέννηση των κυττάρων.

Στην κοσμετολογία είναι διαδεδομένη για την ισχυρή δράση της κατά της ακμής, του κνησμού και των ηλιακών εγκαυμάτων, λόγω της αντισηπτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης της, σε συνδυασμό με τη μενθόλη η οποία προσφέρει ένα αίσθημα δροσιάς στην επιδερμίδα.

Λόγω των ιδιοτήτων που έχει, η μέντα είναι ιδανική επίσης για λιπαρές επιδερμίδες και λιπαρά μαλλιά. Οι καθαριστικές της ιδιότητες την καθιστούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την εξάλειψη των μαύρων στιγμάτων στο πρόσωπο, χωρίς να τραυματίζεται το πρόσωπο από ισχυρά πίλινγκ.

Επίσης ανακουφίζει τα κουρασμένα πόδια και είναι ευεργετική και καταπραϋντική όταν έχουμε κιρσούς. Η αίσθηση δροσιάς που προσφέρει, ανακουφίζει επιφανειακά εγκαύματα, έντονο κνησμό ενώ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας την ιδανική και για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας λόγω της υπεραιμίας που προκαλεί. Σε προσθήκη σε lip balm, η μέντα γεμίζει τα χείλη!

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρεται και στις θεραπευτικές ιδιότητες της μέντας, θέλει ιδιαίτερη προσοχή η χρήση της σε παιδιά και εγκύους.

Ετικέτες:αντιοξειδωτικά βότανα, αντισηπτικα βοτανα, αρωματικά βότανα, βοτανα για λιπαρα μαλλια, ηλιακά εγκαύματα, λιπαρές επιδερμίδες, μεθανόλη, μέντα, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es