Skip to main content
«Τα πάντα για τα βοτανα!»

Καλύτερη ζωή, καλύτερη υγεία!

Health living tips

Η επαφή με τη φύση είναι φάρμακο για την ψυχολογία του ανθρώπου. Ένας περίπατος σε κοντινό άλσος, μια εκδρομή στην εξοχή πάντα ανανεώνει και ξεκουράζει το μυαλό. Αν βάζατε την επαφή αυτή με τη φύση στην καθημερινότητα σας, μπορείτε να φανταστείτε τα οφέλη που θα προσέφερε; Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι η ασχολία με τη φύση, όπως η κηπουρική, απαλλάσσει από το στρες, αποσπά το μυαλό από τα προβλήματα της καθημερινότητας και είναι ένα χόμπι δημιουργικό και εκτονωτικό.

Δεν είναι μόνο η απασχόληση που χαλαρώνει τον άνθρωπο, αλλά και το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ανταμείβεται με τον καλύτερο τρόπο: τον καρπό της εργασίας σας κυριολεκτικά. Δεν χρειάζονται παραπάνω από δέκα λεπτά ημερησίως για να δείτε τα αποτελέσματα στην ψυχολογία σας και δεν χρειάζονται παραπάνω από έξι μήνες για να δείτε τον κόπο σας να παίρνει μορφή. Αυτό μπορεί να είναι φύτευση και περιποίηση σε βότανα, καλλωπιστικά φυτά, ακόμα και ενός μικρού λαχανόκηπου.

Ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεται να έχετε κήπο για να πραγματοποιήσετε όλα τα παραπάνω, αντιθέτως ένας μεγάλος κήπος μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να καλλιεργηθεί και να παραμένει περιποιημένος. Μια γωνιά στο μπαλκόνι, πέντε γλάστρες με μπαχαρικά στο παράθυρο της κουζίνας, είναι αρκετά για να ομορφύνουν το χώρο σας, να δώσουν μια πράσινη νότα και να σας προσφέρουν αυτό που θέλετε! Δοκιμάστε να βάλετε στην καθημερινότητα σας την ενασχόληση με την κηπουρική και δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει στον ανθρώπινο νου!

βότανα, βότανο, θεραπευτικά βότανα, κηπουρική, μπαχαρικά, ψυχολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φιλοσοφία μας
"Η τροφή, να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου."
Ιπποκράτης
Φωτογραφίες Βοτάνων
Social Media

All Rights Reserved © 2022 Βοτανολόγιο | Βοτανα

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.