| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es
Witch-hazel skin benefits

Η Αμαμελίδα στα καλλυντικά

Η αμαμελίδα, ένα από τα μη γνωστά στο κοινό βότανα, είναι δέντρο με πολλές και μοναδικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται κυρίως στην κοσμετολογία.

Η έντονα στυπτική της δράση θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε λιπαρές επιδερμίδες, προσφέροντας εμφανή αποτελέσματα στους διεσταλμένους πόρους. Παράλληλα, συσφίγγει την επιδερμίδα και βελτιώνει το χρώμα και την υφή της επιδερμίδας.

Οι αναπλαστικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που παρέχει στην επιδερμίδα, καθιστά την αμαμελίδα ως ένα βότανο χρήσιμο για όλες τις ηλικίες και όλες τις επιδερμίδες.

Οι επουλωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, αποκαθιστούν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, μειώνουν τις ατέλειες του δέρματος και προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Σε συνδυασμό με την αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση της, η λοσιόν από άνθη αμαμελίδας είναι ιδανική για την εξάλειψη της ακμής.

Με τη χρήση του δέντρου αυτού στα καλλυντικά, αυξάνεται η ανθεκτικότητα της επιδερμίδας και παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες για όλες τις παραπάνω δράσεις που προσφέρει, από την εφηβεία έως την ώριμη ηλικία μετά την εμμηνόπαυση.

Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από τη χρήση της αμαμελίδας, αλλά όπως σε όλα τα βότανα πρέπει να υπάρχει μέτρο. Η χρήση της εσωτερικά καλό είναι να αποφεύγεται από άτομα που υποφέρουν από δυσκοίλια γιατί είναι έντονα στυπτικό φυτό.

Ετικέτες:αμαμελίδα, αναπλαστικα βοτανα, αντιγηραντικά βότανα, αντισηπτικα βοτανα, αντιφλεγμονώδη βότανα, βότανα για ακμή, βοτανα για διεσταλμενους πορους, βοτανα για εμμηνοπαυση, βοτανα για θαμπη επιδερμιδα, βοτανα για λιπαρες επιδερμιδες, βότανα για σύσφιξη, επουλωτικα βοτανα, φυσικά καλλυντικά

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es