| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Το κύμινο στα καλλυντικά

Το κύμινο, πέραν των πολλών θεραπευτικών ιδιοτήτων, είναι ένα από τα βότανα που θεωρείται και μπαχαρικό το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και για την επιδερμίδα. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη E, προστατεύει από πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, και διατηρεί την ελαστικότητα της. Η χρήση του κύμινου σε καλλυντικά, βοηθά την επιδερμίδα να παραμείνει νεανική, υγιής και λαμπερή, ενώ παράλληλα θρέφει το δέρμα και τα μαλλιά.

Η βιταμίνη Ε που περιέχει το κύμινο σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας όπως είναι η εμφάνιση ρυτίδων, πανάδων και χαλάρωση του δέρματος. Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας σπιτικό serum νυχτός με βάση ελαίου της επιλογής σας και αιθέριο έλαιο κύμινο, για αντιγήρανση και προστασία!

Οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κύμινου, το καθιστούν ιδανικό για αντιμετώπιση της ακμής. Παράλληλα προστατεύει από τυχόν μολύνσεις και φλεγμονές όχι μόνο σχετιζόμενες με την ακμή, αλλά με επιδερμίδες με ευαισθησία και επιρρεπή σε μολύνσεις και μυκητιάσεις.

Η χρήση του φυτού σε έγχυμα, εκχύλισμα ή έλαιο, δεν παρουσιάζει παρενέργειες κατά την εξωτερική χρήση, παρά μόνο αν υπάρχει αλλεργία στο βότανο!

Ετικέτες:αντιμετώπιση ακμής, αντιφλεγμονώδεις βότανα, βιταμίνες, βότανα, βότανο, ελεύθερες ρίζες, επιδερμίδα, κύμινο, μπαχαρικά, πανάδες, πρόωρη γήρανση, ρυτίδες, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα, φυσικό αντιοξειδωτικό, φυσικό αντισηπτικό, χαλάρωση επιδερμίδας

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es