| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es
Fenugreek skin benefits

Τριγωνέλλα και καλλυντικά

Η τριγωνέλλα, είναι ένα από τα βότανα που διαθέτει λιγότερες καλλυντικές ιδιότητες από ότι θεραπευτικές, αλλά καλύπτει μια κατηγορία πολύ σημαντική, αυτή της αισθητικής. Η τριγωνέλλα είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για την αντιμετώπιση των ευαίσθητων επιδερμίδων με πολλά προβλήματα που σχετίζονται με ακμή και δερματοπάθειες.

Δεν είναι λίγες οι επιδερμίδες, κυρίως ατόμων που υποφέρουν από ορμονικές διαταραχές, που έχουν αυξημένη ροή σμήγματος, ακμή, κυστική ακμή, ερεθισμούς, πανάδες, σημάδια ακμής. Η τριγωνέλλα είτε ως κατάπλασμα είτε ως έγχυμα σε κομπρέσες, μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ακμή ή τα μεμονωμένα σπυράκια, εκζέματα, δερματικούς ερεθισμούς και κηλίδες τους δέρματος. Για την αντιμετώπιση όλων των ανωτέρων, γίνεται χρήση των σπόρων και των ανθέων του φυτού.

Μια ακόμα σημαντική χρήση της τριγωνέλλας για αισθητικούς λόγους, είναι το κατάπλασμα για την ισχυρή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Τακτικά καταπλάσματα σε διάρκεια δύο μηνών μπορούν να έχουν πολύ ευχάριστα αποτελέσματα!

Προσοχή βέβαια χρειάζεται η χρήση από άτομα που υποφέρουν από διαβήτη, ενώ απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς είναι διεγερτικό της μήτρας!

Ετικέτες:βότανα για ακμή, βοτανα για δερματικες παθησεις, βοτανα για εκζεμα, βοτανα για ευαισθητες επιδερμιδες, βότανα για κυτταρίτιδα, βότανα για πανάδες, ορμονορρυθμιστικα βοτανα, τριγωνέλλα, φυσικά καλλυντικά

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es