| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Το Τζίντζερ (Ginger) στα καλλυντικά

Εκτός από τις θεραπευτικές ιδιότητες του, το ginger ή πιπερόριζα, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της ανδρικής αλωπεκίας και της εκτεταμένης γυναικείας τριχόπτωσης. Θεωρείται ότι η χρήση του αιθέριου ελαίου διαλυμένο σε βάση ελαίου, διεγείρει την υγιή ανάπτυξη της τρίχας και ταυτόχρονα προστατεύει το θύλακα της τρίχας. Οι σταγόνες του αιθέριου ελαίου δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να προστίθενται σε έλαιο μασάζ. Μπορούν κάλλιστα να προστεθούν στο σαμπουάν σας για ευκολότερη χρήση, αρκεί να γίνει προσεκτική και σωστή ανάμειξη.

Οι τονωτικές ιδιότητες του τζίντζερ, καθώς επίσης και οι αναζωογονητικές ιδιότητες του, το καθιστούν κυρίως τα τελευταία χρόνια βάση για πολλά καλλυντικά όπως κρέμες σώματος, αφρόλουτρα, σαμπουάν κ.α. Παρά το γεγονός ότι το ginger προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και είναι πολύ καλό αντιοξειδωτικό, δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένο για την περιποίηση προσώπου.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη τις αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για φλεγμονές του δέρματος και την αντιμετώπιση επίπονης ακμής που δεν υποχωρεί.

Ετικέτες:ginger, αιθέριο έλαιο, ακμή, αλωπεκία, αναζωογονητικές ιδιότητες, ανάπτυξη τρίχας, αντιβακτηριδιακό, αντιοξειδωτικό, αντισηπτική δράση, βότανα, βότανο, γυναικεία τριχόπτωση, έλαιο μασάζ, ελεύθερες ρίζες, περιποίηση προσώπου, πιπερόριζα, τζίντζερ, τονωτικές ιδιότητες, φλεγμονές του δέρματος, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es