| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Αγιόκλημα καλλυντικές χρήσεις

Το αγιόκλημα δεν πρόκειται για ένα αποκλειστικά καλλωπιστικό φυτό, αλλά για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο βότανο, του οποίου τα άνθη προσφέρονται για πολλές θεραπευτικές και καλλυντικές χρήσεις!

Το αιθέριο έλαιο που εξάγεται από το αγιόκλημα αλλά και το εκχύλισμα του, είναι γνωστά για τις αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες τους, ενώ συχνά χρησιμοποιείται ως φυσικό συντηρητικό σε καλλυντικά όπως coldcream, lotions και άλλα.

Οι μαλακτικές ιδιότητες του, το καθιστούν ιδανικό για προσθήκη σε έλαια μασάζ, ενώ η αντιοξειδωτική του δράση, προστατεύει την επιδερμίδα από πρόωρη γήρανση αλλά και το έλαιο βάσης από οξείδωση.

Το διακριτικό άρωμα του αγιοκλήματος, χρησιμοποιείται σε πολλά αρώματα, αλλά και σε συσκευές αρωματοθεραπείας. Μπορεί να προστεθεί με επιτυχία σε χαλαρωτικά λουτρά, ενώ παράλληλα αποτοξινώνει την επιδερμίδα! Μπορείτε να προσθέσετε στη μπανιέρα σας αιθέριο έλαιο ή ακόμα και τα φρέσκα άνθη.

Το ανθόνερο από αγιόκλημα, όπως επίσης και η προσθήκη εκχυλίσματος από αγιόκλημα σε ροδόνερο είναι μια επιτυχημένη επιλογή καθώς ηρεμεί την ακνεϊκή επιδερμίδα, και απολυμαίνει τις πάσχουσες περιοχές σε πρόσωπο και σώμα.

Η μαλακτική δράση του αγιοκλήματος, επίσης ενδείκνυται για αντιμετώπιση εκζέματος, ερεθισμούς, αλλεργικά ξεσπάσματα, αλλά και ήπια ηλιακά εγκαύματα.

Η προσθήκη αγιοκλήματος σε κρέμες περιποίησης, είναι ιδανική για αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων, καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που συμβάλλουν στη γήρανση της επιδερμίδας, τη μείωση των πανάδων, ενώ συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών και την προστασία από αυτές.

Ευεργετικό και για τα μαλλιά, η μαλακτική και ενυδατική του δράση το καθιστά ιδανικό για θαμπά, κουρασμένα μαλλιά, ταλαιπωρημένα από πολλές βαφές και προϊόντα styling. Προσθέστε απλά λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο στο σαμπουάν σας.

Μην ξεχνάτε ποτέ, πως το αιθέριο έλαιο πρέπει πάντα να διαλύεται σε βάση ελαίου, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Όταν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο αποφύγετε τη χρήση του.

Ετικέτες:αγιόκλημα, αγιόκλημα καλλυντικές χρήσεις, αντιγήρανση, βότανα για ακμή, βότανα για πανάδες, ενυδάτωνση, μαλακτικά βότανα

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es