| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es
St John's-wort cosmetic uses

Το Βαλσαμόχορτο στα καλλυντικά

Η καλλυντική δράση του βαλσαμόχορτου, είναι αρκετά περιορισμένη κυρίως λόγω της φωτοευαισθησίας που το χαρακτηρίζει. Το έλαιο αλλά και οποιαδήποτε κρέμα περιέχει το έλαιο του, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο τις νυχτερινές ώρες για την αποφυγή ερεθισμών στην επιδερμίδα.

Η χρήση του βαλσαμόχορτου, πέραν της φωτοευαισθησίας, είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την επιδερμίδα. Η επάλειψη κηραλοιφής σε ουλές από πληγές, ακμή ή εγκαύματα, βοηθά σημαντικά στην ανάπλαση της επιδερμίδας ως φυσικό επουλωτικό. Σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές,  ιδιότητες του, είναι χρήσιμο και για την αντιμετώπιση περιπτώσεων κοινής ακμής. Επίσης το βάλσαμο μαλακώνει αποτελεσματικά κάλους και καλόγερους, και προστατεύει από την επανεμφάνιση τους.

Το σπαθόχορτο, ενυδατώνει φυσικά της επιδερμίδα, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες έκφρασης και τις λεπτές γραμμές που υπάρχουν κάτω από τα μάτια. Τέλος ως φυσικό αντιοξειδωτικό, επιδρά ευεργετικά και αντιγηραντικά στην επιδερμίδα.

Ετικέτες:αναπλαστικα βοτανα, αντιγηραντικά βότανα, αντιμυκητιακα βοτανα, αντιοξειδωτικά βότανα, αντιφλεγμονώδη βότανα, βάλσαμο, βαλσαμόχορτο, βότανα για ακμή, βοτανα για δερματικες παθησεις, βοτανα για εγκαυματα, βότανα για ενυδάτωση, βοτανα για καλογερους, βοτανα για καλους, βοτανα για ουλες, βότανα για ρυτίδες, βοτανα για τραυματα, επουλωτικα βοτανα, σπαθόχορτο, υπερικό, φυσικά καλλυντικά

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es