| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Μελισσόχορτο και καλλυντικά

Το μελισσόχορτο, πέραν του ευχάριστου, λεμονάτου αρώματος που έχει και της ιδιαίτερης γεύσης που προσδίδει στο τσάι μας, έχει επίσης πολύ θετικές ιδιότητες, θρεπτικές και ενυδατικές για την επιδερμίδα.

Έχουμε ήδη αναφέρει στην ενότητα των θεραπευτικών ιδιοτήτων, ότι το μελισσόχορτο είναι ιδανικό για αντιμετώπιση πληγών και οιδημάτων. Οι ίδιες ιδιότητες του φυτού, που το καθιστούν χρήσιμο για την αντιμετώπιση πληγών και εκδορών, είναι αυτές που το καθιστούν εξίσου χρήσιμο για αντιμετώπιση της κοινής ακμής, του επιδερμικού οιδήματος, κυρίως του πρωινού, καθώς επίσης και του ερεθισμού της επιδερμίδας.

Πέραν της αποδεδειγμένης χρησιμότητας του μελισσόχορτου για ακνεϊκά δέρματα, οι ενυδατικές, οι συσφικτικές και οι αντιγηραντικές ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν, το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα βότανα για όλες τις επιδερμίδες και όλες τις ηλικίες.

Η καλλυντική χρήση του μελισσόχορτου, μπορεί να πραγματοποιηθεί με πολλούς τρόπους, όπως χρήση αιθέριου ελαίου σε κηραλοιφές, έλαια μασάζ ή σε λουτρά. Ακόμα πιο εύκολα, χρήση εγχύματος μελισσόχορτου ή νερού από μελισσόχορτο για πλύσεις προσώπου μαλλιών και σώματος αντί για νερό βρύσης. Ακόμα και η κατανάλωση μελισσόχορτου σε μορφή αφεψήματος, λειτουργεί ως καλλυντικό εσωτερικής χρήσης.

Βέβαια, η χρήση του θέλει προσοχή και μέτρο γιατί η υπερβολή μπορεί να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς.

Ετικέτες:αιθέρια ελαία, αιθέριο έλαιο, ακμή, ακνεϊκά δέρματα, αντιγηραντικές ιδιότητες, αντιμετώπιση ακμής, αντιμετώπιση εκδορών, αφέψημα, βότανα, βότανο, δερματικοί ερεθισμοί, έλαια μασάζ, ενυδατικές ιδιότητες, επιδερμίδα, επούλωση πληγών, ερεθισμοί δέρματος, καλλυντικά, κηραλοιφές, μελισσόχορτο, οιδήματα, συσφικτικές ιδιότητες, τσάι, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es