| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es
ginseng nutritional value

Panax Ginseng, χαρακτηριστικά του βοτάνου

Ξεκινώντας να αναλύσουμε τις ιδιότητες ενός από τα σπουδαιότερα βότανα, πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλά είδη που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, σε Αμερική και Ασία. Η σημαντικότερη ίσως ποικιλία, είναι το αυτοφυές τζίνσενγκ Κορέας. Εδώ και αρκετά χρόνια, το τζίνσενγκ χρησιμοποιείται ως φυσικό τονωτικό και διεγερτικό του οργανισμού. Ενώ η ονομασία panax που σημαίνει πανάκεια, δόθηκε καθώς προσδίδονται στο βότανο πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων.

Η ρίζα τζίνσενγκ, έχει μορφή που παραπέμπει στο ανθρώπινο σώμα, ενώ το ίδιο το φυτό είναι πολυετές και μακρόβιο, προτιμώντας κλίμα ψυχρό. Το τζίνσενγκ ανθίζει τους θερινούς μήνες, ενώ η ρίζα συλλέγεται το φθινόπωρο. Η συλλογή της ρίζας, πραγματοποιείται μετά από τουλάχιστον 6 μήνες ώστε να έχει παρέλθει ο χρόνος ωρίμανσης και να είναι έτοιμη προς χρήση.

Η περιεκτικότητα του τζίνσενγκ σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία είναι μεγάλη: C, E, D, F, Α, Β1, Β2, Β12 βιταμίνες και σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό από μέταλλα. Μεταξύ άλλων, περιέχει στερόλες, αλκαλοειδή, άμυλο, σάκχαρα, σαπωνίνες, και μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου.

Βέβαια, λόγω των πολλών δραστικών συστατικών που περιέχει η ρίζα, έχει παρενέργειες και αρκετές αλληλεπιδράσεις με θεραπευτικές αγωγές που θα αναφέρουμε στις θεραπευτικές ιδιότητες του βοτάνου.

Διαβάστε περισσότερα για τις καλλυντικές χρήσεις του ginseng και τις θεραπευτικές ιδιότητες του ginseng!

Ετικέτες:Ginseng, βοτανα θρεπτικη αξια, συλλογή βοτάνων, τζίνσενγκ

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es