| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es
Yarrow skin benefits

Η Αχιλλέα στα καλλυντικά

Η αχιλλέα, έχει περιορισμένες καλλυντικές χρήσεις, αλλά κάποιες από αυτές είναι μοναδικές.

Το λάδι της αχιλλέας σε κηραλοιφή, έχει την ιδιότητα να εξαλείφει της πανάδες. Πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψη μας ότι ως φυσικό καλλυντικό, δεν έχει αποτέλεσμα από την πρώτη εφαρμογή, αλλά θα δείτε τη διαφορά από τον πρώτο μήνα χρήσης

Λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων της, η αχιλλέα λειτουργεί ρυθμιστικά στης λιπαρές επιδερμίδες, υποστηρίζοντας την ισορροπία στην έκκριση λιπαρότητας. Λόγω της στυπτικής δράσης, συμβάλλει στη μείωση εμφάνισης διεσταλμένων πόρων.

Σε σχέση με δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, η επάλειψη είτε του ελαίου είτε κηραλοιφής, ανακουφίζει από τον πόνο, το αίσθημα καύσου και απαλύνει τους ερεθισμούς.

Θεωρείται ότι διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει την τριχόπτωση και να προστατεύει την τρίχα, λειτουργώντας τονωτικά. Γενικά η αχιλλέα είναι βότανο που τονώνει και μαλακώνει τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού. Η προσθήκη σε σαμπουάν προσφέρει λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά ενώ παράλληλα τα δυναμώνει εμφανώς.

Η καθημερινή χρήση της αχιλλέας, μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται μόνο βραδινές ώρες, καθώς επίσης δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εσωτερικά, λόγω πιθανής αποβολής.

Διαβάστε περισσότερα για τις θεραπευτικές ιδιότητες της αχιλλέας και την θρεπτική αξία της αχιλλέας!

Ετικέτες:Αχιλλέα, βοτανα για εκζεμα, βοτανα για λιπαρη επιδερμιδα, βότανα για πανάδες, βοτανα για τριχοπτωση, βοτανα για ψωριαση, φυσικά καλλυντικά

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es