| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Η Λυγαριά στα καλλυντικά

Λυγαριά, ένα βότανο μόνο για γυναίκες!

Η λυγαριά, ένα από τα κατεξοχήν βότανα αφιερωμένο στη γυναικεία φύση, καθώς όχι μόνο βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και τη φυσιολογική ροή του κύκλου, αλλά παράλληλα προσφέρει ισχυρές καλλυντικές ιδιότητες.

Η λυγαριά όταν χρησιμοποιείται σε λουτρά, ατμόλουτρα αλλά και σε κρέμα, προσφέρει σύσφιξη στην επιδερμίδα, τόσο του προσώπου όσο και του σώματος. Ο καθαρισμός με λυγαριά δίνει στο δέρμα λάμψη και λευκαίνει την επιδερμίδα απαλά.

Παράλληλα, λόγω της ιδιότητας που έχει να ρυθμίζει τις γυναικείες ορμόνες, προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Είναι ιδανικό καλλυντικό για γυναίκες που μπαίνουν ή περνούν την φάση της εμμηνόπαυσης, προσφέροντας πολύ καλές αντιγηραντικές ιδιότητες και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα.

Όπως αναφέρουμε και στις θεραπευτικές ιδιότητες, η λυγαριά, απαγορεύεται να καταναλώνεται όταν παράλληλα γίνεται χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Αν παρατηρηθεί αύξηση συμπτωμάτων της εμμήνου ρύσης κατά τη διάρκεια λήψης λυγαριάς, θα πρέπει να διακόψετε.

Ετικέτες:αντιγηραντικές ιδιότητες, ατμόλουτρα, βότανα, βότανο, γυναικεία βότανα, εμμηνόπαυση, έμμηνος ρύση, ηρεμία, καθαρισμός προσώπου, καλλυντικά βότανα, καλλυντικές ιδιότητες, κρέμα, λάμψη δέρματος, λεύκανση επιδερμίδας, λουτρά, λυγαριά, ρύθμιση γυναικείων ορμονών, ρύθμιση ορμονών, σύσφιξη επιδερμίδας, σφριγηλή επιδερμίδα, φροντίδα προσώπου, φροντίδα σώματος, φυσικά καλλυντικά, φυσιολογική ροή κύκλου, χαλάρωση

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es