Skip to main content
«Τα πάντα για τα βοτανα!»

Χλωρέλλα θεραπευτικές ιδιότητες

chlorella health benefits

Η χλωρέλλα όπως αναφέρουμε και στο άρθρο σχετικά με την θρεπτική αξία αλλά και την ιστορία της, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φύκι, το οποίο συναγωνίζεται τη σπιρουλίνα και άλλα σημαντικά θεραπευτικά βοτανα σε θρεπτικά συστατικά αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες!

Η χλωρέλλα έγινε γνωστή κυρίως για την σημαντική ιδιότητα της να φυλακίζει και να αποβάλλει από τον οργανισμό τοξίνες και βαρέα μέταλλα όπως χρώμιο και αρσενικό. Μέσω βέβαια της αποτοξίνωσης που προσφέρει και παράλληλα της θρέψης του οργανισμού, ακολουθεί μια αλυσίδα θεραπευτικών ιδιοτήτων που είναι σημαντικές για την υγιή λειτουργία του οργανισμού μας.

Ξεκινώντας λοιπόν από τη σημαντικότερη ιδιότητα της, σας παραθέτουμε τις θεραπευτικές δράσεις της χλωρέλλας:

1. Προσφέρει σημαντική αποτοξίνωση. Αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός μας να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, από μολυσμένες τροφές με ρύπους και φυτοφάρμακα και καθαρίζει τον οργανισμό μας. Φυσικά, μέσω της αποτοξίνωσης, η χλωρέλλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων και την σταδιακή εκφύλιση του DNA.

2. Θεωρείται ισχυρό αντικαρκινικό & ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ προστατεύει τον οργανισμό από τις επιπτώσεις της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας. Από τη στιγμή που η επιστήμη θεωρεί πως ο ανθρώπινος οργανισμός δημιουργεί καρκινικά κύτταρα, μέσω των ελεύθερων ριζών, η άμυνα του οργανισμού είναι το Α και το Ω. Η χλωρέλλα βοηθά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων που δημιουργούνται στον οργανισμό μας, όχι μόνο μέσω της αποτοξίνωσης αλλά και με την σημαντική ενίσχυση που προσφέρει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης καρκίνου με χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, η χλωρέλλα και πάλι λειτουργεί ευεργετικά καθώς προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τις δυσάρεστες παρενέργειες που προκαλούν οι θεραπείες.

3. Ως συμπλήρωμα διατροφής, συμβάλλει στην ρύθμιση της χοληστερίνης το αίμα. Η καθημερινή κατανάλωση της συνιστώμενης ποσότητας χλωρέλλας, βοηθά στην μείωση της LDL αλλά και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Ο λόγος κρύβεται κυρίως στην υψηλή θρεπτική αξία της χλωρέλλας, όπως είναι τα καροτενοειδή και τα αντιοξειδωτικά (χλωροφύλλη, λυκοπένιο, βιταμίνη C κ.α.) που συμβάλλουν σημαντικά στη ρύθμιση της χοληστερίνης και την υγεία της καρδιάς.

4. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Λόγω της έντονης αποτοξινωτικής της δράση και σε συνδυασμό με την ορμονορρυθμιστική της δράση, η χλωρέλλα βοηθά σημαντικά στην αποβολή του περιττού λίπους από τον οργανισμό. Βελτιώνει τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό αλλά και την καλύτερη απόδοση του οργανισμού ώστε να μην αποθηκεύει περιττό λίπος.

5. Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία. Η χλωρέλλα θεωρείται πως βελτιώνει την πίεση του αίματος και την μικροκυκλοφορία στα αγγεία με αποτέλεσμα να προστατεύει από την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου. Παράλληλα βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία προλαμβάνοντας εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. Προσφέρει καλύτερη συγκέντρωση και διαύγεια.

Επιπλέον αναφορές

Λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, η χλωρέλλα θεωρείται πως ενισχύει την οφθαλμική υγεία, προστατεύοντας την πολύτιμη όραση και μειώνοντας τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Παράλληλα, όπως αναφέρουμε στην απώλεια βάρους, ενισχύει την υγιή λειτουργία του ορμονικού συστήματος. Υπάρχουν αναφορές για βελτίωση των επιπέδων ενέργειας, για την συνολική υγεία του ήπατος, το πεπτικό σύστημα και αρκετές επιπλέον αναφορές οι οποίες όμως δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Η χλωρέλλα θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά. Δεν υπάρχουν μελέτες για ασφαλή χρήση της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.

Πιθανές παρενέργειες είναι η ναυτία, οίδημα προσώπου ή γλώσσας, φωτοευαισθησία, κόπωση, ακμή, ζάλη και πονοκέφαλος. Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι επίσης συμπτώματα ισχυρής αποτοξίνωσης του οργανισμού, οπότε είναι σημαντικό να δοκιμάσετε μια μικρή ποσότητα πρώτα ώστε να γνωρίζετε αν πρόκειται για παρενέργειες αποτοξίνωσης του οργανισμού ή αλλεργία στο εν λόγω φύκι.

Προμηθευτείτε χλωρέλλα από πιστοποιημένες εταιρείες οι οποίες υπόκεινται σε έλεγχο. Αν ακολουθείτε κάποια θεραπευτική αγωγή συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε να καταναλώνετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.

Λόγω έντονης γεύσης, η χλωρέλλα μπορεί να καταναλωθεί διαλυμένη σε χυμό ή smoothie (έως μισό κουταλάκι του γλυκού για ένα μεγάλο ποτήρι χυμό), ή μπορείτε να επιλέξετε να δοκιμάσετε ταμπλέτες όπου αποφεύγεται η δυσάρεστη γεύση.

chlorella, αντικαρκινικα βοτανα, βότανα, βοτανα, βοτανα για dna, βοτανα για αποτοξινωση, βοτανα για απωλεια βαρους, βοτανα για εγκεφαλικη λειτουργια, βοτανα για μεταβολισμο, βοτανα για χοληστερινη, βοτανο, χλωρελλα, χλωρελλα αποτοξινωση, χλωρελλα θεραπευτικες ιδιοτητες, χλωρελλα θρεπτικα συστατικα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φιλοσοφία μας
"Η τροφή, να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου."
Ιπποκράτης
Φωτογραφίες Βοτάνων
Social Media

All Rights Reserved © 2022 Βοτανολόγιο | Βοτανα

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.