| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Λάδι καρύδας, Πόσο ευεργετεί την επιδερμίδα μας;

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τις πολλές χρήσεις του στην κοσμετολογία, ενώ είναι πολλοί οι λάτρεις του αρώματος του. Το ξέρατε όμως, ότι αγοράζοντας (βρώσιμο κατά προτίμηση) λάδι καρύδας, καλύπτετε μια τεράστια γκάμα καθημερινών χρήσεων;

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις εφαρμογές του ελαίου καρύδας για τις οποίες μπορείτε άφοβα να καταναλώνετε καθημερινά.
Το λάδι καρύδας, χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε πολλές χώρες στο εξωτερικό, ως πιο υγιεινό έλαιο, καθώς θεωρείται ότι μειώνει τη χοληστερίνη, ενώ παράλληλα προωθεί την υγιή λειτουργία του θυρεοειδή αδένα. Το έλαιο αυτό επίσης αυξάνει το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να προσφέρει σημαντικά σε μια δίαιτα αδυνατίσματος, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δίνει boost ενέργειας! Μπορείτε να το προσθέσετε για γεύση και ενέργεια στο ρόφημα σας, ακόμα και σε ένα φυσικό χυμό ή smoothie.

Ακόμα και για το κατοικίδιο σας, είναι χρήσιμο για την προστασία του πεπτικού συστήματος, δίνει βιταμίνες πολύτιμες για το σκύλο ή τη γάτα σας και δίνει λάμψη στο τρίχωμα τους. Η επάλειψη σε σκασίματα στη μύτη ή στις πατούσες ενυδατώνει και ανακουφίζει το κατοικίδιο σας, ενώ η γεύση τα ξετρελαίνει!

Ας δούμε τώρα πόσες χρήσεις ευεργετικές για την επιδερμίδα και τα μαλλιά προσφέρει το λάδι καρύδας:

Το λάδι καρύδας, σε σχέση με την επιδερμίδα, προσφέρει άπειρες επιλογές. Είναι φυσικό ενυδατικό, προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και είναι φυσικό ήπιο αντιγηραντικό. Μπορείτε λοιπόν, να το προσθέσετε σε φυτικό body butter για έξτρα ενυδάτωση, σε ενυδατικό scrub σώματος και σε έλαιο μασάζ με αιθέρια έλαια. Η ενισχυμένη μαλακτική και ενυδατική του δράση, προσφέρεται για σκασμένες φτέρνες και αγκώνες, ερεθισμένη μύτη από το συνάχι, σκασμένα χείλη, ακόμα και ερεθισμούς ή δερματοπάθειες. Η χρήση του σε πανάδες λειτουργεί συμπληρωματικά για την φυσική εξάλειψη τους.

Μπορείτε να το έχετε ως φυσικό αντηλιακό χαμηλού δείκτη προστασίας χωρίς αιθέρια έλαια βέβαια, ενώ επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σαν έλαιο για αφαίρεση make up χωρίς τα τραυματίζετε το δέρμα. Μια κουταλιά της σούπας στη μπανιέρα σας, προσφέρει ενυδατικό λουτρό, καθώς εισχωρεί στους πόρους. Δοκιμάστε το σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας.

Κάνοντας μαλάξεις στα μάτια με έλαιο καρύδας, καταπολεμάτε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, απαλύνετε τις λεπτές ρυτίδες έκφρασης, ενώ παράλληλα δυναμώνετε τις βλεφαρίδες σας. Απλώνοντας το στα νύχια τα προστατεύετε από σπάσιμο και ξεφλούδισμα. Ενώ για τις νέες ή μέλλουσες μητέρες, το έλαιο καρύδας ατόφιο, προστατεύει από ραγάδες, καθώς προσφέρει ενυδάτωση και ελαστικότητα στην επιδερμίδα, και είναι ιδανικό για προστασία του μωρού σας από ερεθισμούς.

Για τα μαλλιά σας, το λάδι καρύδας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστό ως θεραπεία ενδυνάμωσης και ενυδάτωσης, προστατεύει από ψαλίδα και σπάσιμο της τρίχας, ενώ οι μαλάξεις καταπολεμούν την πιτυρίδα. Η τακτική χρήση ελάχιστης ποσότητας, αντιμετωπίζει το φριζάρισμα και βοηθάει στο ευκολότερο χτένισμα, καθώς λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό.

Για τους λάτρεις των φυσικών καλλυντικών: όσοι ήδη δοκιμάζετε να φτιάξετε δικά σας καλλυντικά με φυσικά υλικά, δοκιμάστε συνταγές με λάδι καρύδας που θα σας καταπλήξουν! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σπιτικό αποσμητικό, οδοντόκρεμα, Lip balm, εννοείται σαπούνι, mascara και eyeliner. Δεν είναι μόνο οι ενυδατικοί, θρεπτικοί και μαλακτικοί παράγοντες που το καθιστούν ιδανικό για καλλυντικές χρήσεις. Το λάδι καρύδας έχει την ιδιότητα να παίρνει στέρεη μορφή σε θερμοκρασίες κάτω των 25 βαθμών, με αποτέλεσμα να δίνει σταθερότητα ή επιπλέον σκληρότητα σε καλλυντικά και σαπούνια. Μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, ενώ αν δυσκολεύεστε, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε!

Ετικέτες:αιθέρια ελαία, βιταμίνες, βότανα, βότανο, έλαια, έλαιο, θεραπευτικά βότανα, καλλυντικά βότανα, κατοικίδια, κοσμετολογία, λάδι, λάδι καρύδας, φυσικά αρώματα, φυσικά καλλυντικά, φυσικό αντιγηραντικό, φυσικό αντιηλιακό, φυσικό ενυδατικό, χοληστερίνη, ψαλίδα μαλλιών

Trackback από το site σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es