| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Το Αγγούρι στα καλλυντικά

Δεν είναι λίγες οι καλλυντικές εφαρμογές που έχει το γνωστό σε όλους καλοκαιρινό κυρίως λαχανικό που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες. Το αγγούρι, είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα συστατικά για μια λαμπερή επιδερμίδα. Τόσο η εσωτερική λήψη, όσο και η εξωτερική έχει θεαματικά αποτελέσματα σε δέρμα, μαλλιά και νύχια.

Σχετικά με την ευεργετική δράση του αγγουριού στην επιδερμίδα, η χρήση του πολτού ή του χυμού του, καθαρίζει αποτελεσματικά και σε βάθος την επιδερμίδα, διώχνοντας περιττούς ρύπους. Οι καταπραϋντική δράση του χυμού του, απαλύνει δερματικούς ερεθισμούς και ελαφρά εγκαύματα.

Όταν υπάρχει αίσθημα οιδήματος, κυρίως κάτω από τα μάτια, βοηθά στην ανακούφιση και την εξάλειψη του οιδήματος αλλά και των μαύρων κύκλων, καθώς αποσυμφορεί την ταλαιπωρημένη περιοχή. Λειτουργεί τονωτικά για την περιοχή των ματιών, ενώ επίσης προσφέρει πολύ καλή σύσφιξη στην επιδερμίδα.

Η ενυδάτωση που προσφέρει στην επιδερμίδα, είναι ιδανική τόσο για νεανικές επιδερμίδες, όσο για ώριμες, καθώς βοηθά στην εξάλειψη και την πρόληψη ρυτίδων. Το αγγούρι είναι κυριολεκτικά τροφή για την επιδερμίδα.

Η δράση του αγγουριού στα μαλλιά είναι επίσης ευεργετική και θρεπτική. Ο χυμός του, αλλά και η συχνή κατανάλωση αγγουριού, δυναμώνει τα μαλλιά και τα κάνει λεία και λαμπερά. Παράλληλα βοηθάει την τρίχα να μακρύνει γρηγορότερα.

Τέλος, το αγγούρι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο και πυρίτιο, δυναμώνει τα νύχια, κάνοντας τα πιο ανθεκτικά, προστατεύοντας από σπάσιμο ή ξεφλούδισμα.

Ετικέτες:αγγούρι, ασβέστιο, βαθύς καθαρισμός, βότανα, βότανο, δέρμα, δερματικοί ερεθισμοί, ελαφρά εγκαύματα, ενυδάτωση επιδερμίδας, εξάλειψη οιδήματος, επιδερμίδα, ιχνοστοιχεία, καλλυντικά βότανα, καλλυντικά σκευάσματα, καταπραϋντική δράση, λαμπερά μαλλιά, λαμπερή επιδερμίδα, λαχανικά, λεία μαλλιά, μαλλιά, μάτια, μαύροι κύκλοι, μέταλλα, νεανικές επιδερμίδες, νύχια, οίδημα, πρόληψη ρυτίδων, πυρίτιο, ρύποι, ρυτίδες, σύσφιξη επιδερμίδας, τονωτικό, τρίχα, φυσικά καλλυντικά, ώριμες επιδερμίδες

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es