| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Το Ταραξάκο στα καλλυντικά

Το ταραξάκο,  βότανο που πέραν των σημαντικών και ευεργετικών ιδιοτήτων του για τον ανθρώπινο οργανισμό, προσφέρει σπάνια φροντίδα στην επιδερμίδα. Η προσφορά αυτή δεν προϋποθέτει τη χρήση του ως βάμμα σε καλλυντικά. Η κατανάλωση του άγριου ραδικιού από μόνη της, προφέρει αρκετή θρέψη στην επιδερμίδα.

Το ταραξάκο έχει ιδιαίτερα σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς επίσης προσφέρει αποτοξίνωση και προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Η χρήση του ταραξάκο, είναι ιδανική για την αντιμετώπιση των έντονων ρυτίδων και της θαμπής όψης της επιδερμίδας. Γεμίζει τις ρυτίδες, ενυδατώνει σε βάθος και δίνει λάμψη στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Πέραν των αντιγηραντικών ιδιοτήτων του, το ταραξάκο είναι αποτελεσματικό και για αντιμετώπιση χρόνιων δερματικών παθήσεων και πληγών που δεν κλείνουν εύκολα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για αντιμετώπιση εκζεμάτων και οιδημάτων.

Κάποιες ακόμα αποτελεσματικές χρήσεις του ταραξάκο είναι η κατανάλωση ενάντια στην ακμή και για το μαλάκωμα και την αντιμετώπιση των καλόγερων και των αποστημάτων. Η θρέψη που προσφέρει στην επιδερμίδα, είναι χρήσιμη επίσης για το τριχωτό της κεφαλής καθώς δυναμώνει τη ρίζα της τρίχας και καταπολεμά δερματικές παθήσεις.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το ταραξάκο, δεν επιφέρει παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ετικέτες:άγριο ραδίκι, ακμή, ανοιχτές πληγές, αντιγηραντικές ιδιότητες, αποστήματα, αποτοξίνωση, βάμμα, βότανα, βότανο, δερματικές παθήσεις, εκζεμάτα, ελεύθερες ρίζες, επιδερμίδα, θαμπή επιδερμίδα, καλλυντικά, καλόγεροι, οιδήματα, ρυτίδες, ταραξάκο, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es