Αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα, μέρος 2ο
Σε συνέχεια του πρώτου μέρους, όπου αναφέρουμε τους κινδύνους που ενέχουν στα βαρέα μέταλλα, θα προχωρήσουμε στις τροφές, τα βότανα και συνολικά καθημερινές συνήθειες οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό και αποβάλλουν τις περιττές τοξίνες.
Ολόκληρο το σώμα μας, είναι σχεδιασμένο για να αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, αλλά η μόλυνση του περιβάλλοντος και πολλές επιβλαβείς χημικές ουσίες που συναντάμε στη καθημερινότητα μας συχνά να ξεπερνούν τις δυνάμεις και φυσικές άμυνες του σώματος μας.
Τι να προτιμήσετε:
• Προστατέψτε το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη με παντζάρι καθώς είναι πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδάργυρου, μαγνησίου και ασβεστίου. Όλα τα παραπάνω μέταλλα και ιχνοστοιχεία προστατεύουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό, σε συνδυασμό με βιταμίνες B3, B6 και C.
• Πιείτε καθαρό νερό. Το νερό είναι το καλύτερο μέσο αποτοξίνωσης καθώς «ξεπλένει» τον οργανισμό μέσω της διούρησης και του ιδρώτα.
• Κάντε λουτρά με άργιλο ή ζεόλιθο. Αποβάλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό, τραβώντας τα βαρέα μέταλλα σα μαγνήτης. Για ευαίσθητα δέρματα προτιμήστε λευκή άργιλο ή αλλιώς καολίνη, για ισχυρή αποτοξίνωση κόκκινη άργιλο. Μπορείτε επίσης με την άργιλο να κάνετε μάσκες αποτοξίνωσης, με νερό ή λεμόνι, τόσο σε σώμα όσο και σε πρόσωπο. Δύο φορές την εβδομάδα αρκούν, ενώ θα δείτε φανταστικά αποτελέσματα και στην επιδερμίδα σας.
• Προσθέστε στον καθημερινό καθαρισμό σας την απολέπιση. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ευνοεί την αναγέννηση και ξεμπλοκάρει τους πόρους ώστε να αποβάλλονται πιο εύκολα οι τοξίνες μέσω του δέρματος. Η απολέπιση μπορεί να πραγματοποιείται με λούφα σε στεγνή επιδερμίδα, σε σώμα και πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Η υπεραιμία που προκαλείται στην επιδερμίδα βοηθά και στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, προβλήματα κυκλοφορικού ακόμα και ήπιες δερματικές παθήσεις.
• Προσπαθήστε να διατηρείτε τον οργανισμό σε αλκαλικά επίπεδα προσθέτοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας. Τα αλκαλικά επίπεδα στον οργανισμό σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες προάγουν την ευκολότερη αποβολή τοξινών. Όταν ο οργανισμός είναι όξινος, είναι ευάλωτος σε ελεύθερες ρίζες και βαραίνει με περιττές τοξίνες.
• Καταναλώστε περισσότερα εσπεριδοειδή δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο μανταρίνι και το γκρέιπφρουτ. Προσφέρουν βιταμίνη C, και αποβάλλουν τα βαρέα μέταλλα χωρίς να αφαιρούν από τον οργανισμό τα ευεργετικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα ακτινοβολίας σε άτομα που έχουν εκτεθεί είτε λόγω εργασίας, είτε για ιατρικούς λόγους.
• Καταναλώστε περισσότερα σπαράγγια, σκόρδο (για λευκά αιμοσφαίρια), μπρόκολο, λάχανο και ραπανάκι. Είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά συστατικά, ενώ ευνοούν την υγιή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Σημαντικός παράγοντας για σωστή αποτοξίνωση.
• Βάλτε στη ζωή σας βότανα όπως το γαϊδουράγκαθο και το ταραξάκο, ως δύο από τα ελάχιστα αποτοξινωτικά του ήπατος και αντιοξειδωτικά. Ο συνδυασμός τους μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα. Ο λιναρόσπορος επίσης αποτοξινώνει και είναι γεμάτος ω-3 λιπαρά οξέα. Ο κουρκουμάς στη μαγειρική είναι ιδιαίτερα ευεργετικός ενώ το γαρίφαλο απολυμαίνει και προστατεύει από φλεγμονές.
• Δοκιμάστε το συνδυασμό χλωρέλλας με κόλιανδρο. Λειτουργούν μαζί άψογα, ενώ πέραν των πολλών θεραπευτικών ιδιοτήτων τους, συμβάλλουν σημαντικά στην γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση από μέταλλα. Ο συνδυασμός μεγιστοποιεί τα ήδη σημαντικά αποτελέσματα στην αποβολή τοξινών, καθώς και τα δύο δεσμεύουν και αποβάλλουν τα βαρέα μέταλλα από διαφορετικά ζωτικά όργανα το κάθε ένα.
• Καταναλώστε σπιρουλίνα και κριθαρόχορτο καθώς συνδυαστικά καθαρίζουν τον οργανισμό. Συγκεκριμένα η σπιρουλίνα, τραβά και κινητοποιεί τα βαρέα μέταλλα που επικάθονται στον εγκέφαλο, το κεντρικό νευρικό σύστημα και το συκώτι, ενώ το κριθαρόχορτο καθαρίζει τη σπλήνα, το πάγκρεας, τον θυρεοειδή αδένα.
• Δοκιμάστε μάσκες με ενεργό άνθρακα. Ακόμα και η κατανάλωση θεωρείται ασφαλής έως 30 γρ. ημερησίως. Ο ενεργός άνθρακας δεσμεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα σαν μαγνήτης. Τα αποτελέσματα και στον καθαρισμό της επιδερμίδας είναι θεαματικά!
• Καταναλώστε μελάσα με λεμονόνερο, και χυμό αλόης για να διατηρεί ο οργανισμός τα φυσιολογικά επίπεδα βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων κατά την περίοδο αποτοξίνωσης. Η μελάσα είναι πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, προσφέροντας ενέργεια και αντοχές. Η διάλυση της μελάσας σε λεμονόνερο, βοηθά σημαντικά στην καλύτερη και αμεσότερη απορρόφηση των βιταμινών.
• Ασκηθείτε συστηματικά, σημαντική προϋπόθεση για να αποβάλλετε ότι περιττό υπάρχει στον οργανισμό σας και να οξυγονώσετε τα όργανα σας. Η άσκηση δε χρειάζεται να είναι έντονη και επίπονη. Αρκούν 10 χλμ συνολικά γρήγορο περπάτημα την εβδομάδα για να διατηρείτε την καρδιά σας υγιή και τα όργανα σε καλή κατάσταση. Η άθληση με μέτρο, επιτρέπει στην επιδερμίδα να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω της εφίδρωσης.
• Ξεκινήστε συστηματικές σάουνες! Ενυδατώστε βέβαια συστηματικά τον οργανισμό για αποφυγή αφυδάτωσης πριν και μετά τη σάουνα. Η σάουνα όπως και η απολέπιση ανοίγει τους πόρους του δέρματος, ώστε να αποβάλλονται οι τοξίνες πιο εύκολα, αφήνοντας μετά την επιδερμίδα λεία και καθαρή σε βάθος.
• Κάντε όλα τα παραπάνω τρόπο ζωής μόνιμο! Από ότι διαβάσατε παραπάνω, μια δίαιτα αποτοξίνωσης, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή.
Με τη σωστή διατροφή βελτιστοποιείτε τη διατροφική σας κατάσταση ώστε η αποτοξίνωση να γίνεται εύκολα και χωρίς κόπο, ενεργοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς αποτοξίνωσης που έχει ο ίδιος ο οργανισμός μας.
Σήμερα, η χρήση βαρέων μετάλλων μειώνεται καθώς όλο και περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία επιβεβαιώνονται, ενώ η κοινωνία ευαισθητοποιείται σχετικά με τους κινδύνους για εμάς και το περιβάλλον.
Διαβάστε περισσότερα για την αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα στο μέρος 1.
αλόη, αντικαρκινικά βότανα, αργιλος, βαρέα μέταλλα, βότανα, βότανα για αποτοξίνωση, βοτανα για αποτοξινωση απο βαρεα μεταλλα, βότανο, γαϊδουράγκαθο, γαρίφαλο, ενεργός άνθρακας, ζεόλιθος, καολινι, κόκκινη άργιλος, κόλιανδρο, κουρκουμάς, κριθαροχορτο, λάχανο, λεμόνι, λιναρί, μανταρινι, μελάσα, μπροκολο, σκόρδο, σπαραγγια, σπιρουλινα, ταραξάκο, χλωρέλλα