| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es
hibiscus skin and hair benefits

Ιβίσκος και καλλυντικά

Ο ιβίσκος είναι ένα από τα βότανα γνωστά κυρίως ως διακοσμητικά και αλλά και θεραπευτικά, με πολύ λίγες καλλυντικές ιδιότητες, αλλά μοναδικές και σημαντικές. Δεν είναι ευρέως γνωστές οι ιδιότητες του ιβίσκου, παρά το γεγονός ότι η αντιοξειδωτική του δράση είναι σημαντική τόσο για την υγεία του οργανισμού όσο για την υγεία της επιδερμίδας.

Ο ιβίσκος είναι άψογο αντιγηραντικό, προσφέροντας άμεσο “lifting” στην επιδερμίδα, το οποίο διαρκεί για αρκετές ώρες μετά τη εφαρμογή του. Το εκχύλισμα από ιβίσκο, μπορεί να προστεθεί σε cold cream και σε ανθόνερο και να χρησιμοποιείται ως αντιγηραντική λοσιόν και κρέμα.

Το έλαιο από άνθη ιβίσκου, αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και προάγει την αναγέννηση των κυττάρων. Τα άνθη επίσης καταπραΰνουν και ανακουφίζουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Το έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στην επιδερμίδα σαν serum ή να προστεθεί σε κηραλοιφή. Ιδανικά, στο serum είναι καλό να προσθέτουμε βιταμίνη Ε όχι μόνο για την αντιοξειδωτική της δράση, αλλά λόγω της φυσικής συντήρησης που προσφέρει όταν προστίθεται σε ένα προϊόν.

Επιπλέον, το έλαιο ενδείκνυται για μαλάξεις αδυνατίσματος και για τόνωση των μαλλιών! Ξεπλένοντας τα μαλλιά σας με νερό που έχετε εκχυλίσει άνθη ιβίσκου, δυναμώνετε σημαντικά τα μαλλιά σας, προστατεύοντας από τριχόπτωση και δίνετε μια λάμψη ζωντάνιας.

Διαβάστε περισσότερα για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιβίσκου και την θρεπτική αξία του ιβίσκου!

Ετικέτες:αναπλαστικα βοτανα, αντιγηραντικά βότανα, αντιοξειδωτικά βότανα, βότανα, βότανα για αδυνάτισμα, βοτανα για ελαστικοτητα επιδερμιδας, βότανα για μαλλιά, ιβίσκος, φυσικά καλλυντικά

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es