| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Ιβίσκος – Hibiscus Sabdariffa

Ένα από τα βοτανα που συναντάμε πολύ συχνά είναι ο ιβίσκος. Λόγω του όμορφου άνθους του, τον συναντάμε ως καλλωπιστικό σε κήπους, φράχτες ακόμα και στο δρόμο. Λίγοι όμως γνωρίζουν τις πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό.Η υψηλή περιεκτικότητα του ιβίσκου σε βιταμίνη C, του δίνει πολύ καλή αντιοξειδωτική δράση, κατά των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα προστατεύει και ενισχύει την υγιή λειτουργία της καρδιάς. Ο ιβίσκος είναι φυσικό αγγειοδιασταλτικό προστατεύοντας από θρομβώσεις και υπέρταση. Έχει τη σημαντική ιδιότητα να περιορίζει τη χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς επίσης και τα τριγλυκερίδια.

Η χρήση του ιβίσκου, ευνοεί τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, και ως φυσικό μαλακτικό, ανακουφίζει από ερεθισμούς του εντέρου και παθήσεις του στομάχου. Είναι φυσικό διουρητικό και αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα. Η κατανάλωση του ιβίσκου, επίσης ενεργοποιεί το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό το αφέψημα του για αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, ενώ βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Ευεργετικός και για το αναπνευστικό σύστημα, ο ιβίσκος προστατεύει από παθήσεις, αντιμετωπίζει τον επίμονο βήχα λόγω των καταπραϋντικών και μαλακτικών ιδιοτήτων του και λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης του ενδείκνυται να καταναλώνεται από καπνιστές.

Κάποιες επιπλέον μεμονωμένες ιδιότητες του ιβίσκου, είναι η αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, η χρήση καταπλάσματος για καλόγερους και η κατανάλωση για αντιμετώπιση ηπατικών διαταραχών. Ιδανικός για τον γυναικείο οργανισμό, προσφέρει ενέργεια και υγιή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και ρύθμιση του κύκλου!

Λόγω η υψηλής περιεκτικότητας του ιβίσκου σε άμυλο, απαιτείται προσοχή στην κατανάλωση από διαβητικούς.

Ετικέτες:άμυλο, άνθη, αντιοξειδωτικά βότανα, αντιοξειδωτική δράση, αφέψημα, βιταμίνη C, βότανα, βότανο, δυσκοιλιότητα, ελεύθερες ρίζες, ενεργοποίηση μεταβολισμού, επίμονος βήχας, ερεθισμοί εντέρων, ηπατικές διαταραχές, θεραπευτικά βότανα, θεραπευτικές ιδιότητες, θρομβώσεις, ιβίσκος, καλλωπιστικά φυτά, καλόγεροι, καπνιστές, κατάπλασμα, καταπραϋντική δράση, μαλακτική δράση, παθήσεις στομάχου, παχυσαρκία, πεπτικό σύστημα, πονοκέφαλος, τριγλυκερίδια, υπέρταση, φυσικό αγγειοδιασταλτικό, φυσικό διουρητικό, φυσικό μαλακτικό, χοληστερόλη

Trackback από το site σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es