Skip to main content
«Τα πάντα για τα βοτανα!»

Τι είναι το βότανο αστράγαλος!

Astragalus nutritional value

Ο αστράγαλος είναι βότανο, που ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια με περισσότερα από 2000 είδη. Το βότανο αυτό θα το συναντήσετε και ως huang qi όπως ονομάζεται στη Κίνα, όπου η χρήση επιτρέπεται μετά το τέταρτο (πολλές φορές ακόμα και το έβδομο) έτος ωρίμανσης του βοτάνου. Οι χώρες προέλευσης που πρωτοσυναντήθηκε ο αστράγαλος είναι η Κίνα και η Μογγολία, ενώ η αρχή της χρήσης του χρονολογείται αρκετά πριν το 200 π.Χ. Άλλες χώρες στις οποίες ευδοκιμεί είναι η Κορέα, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν.

Το huang qi είναι μικρό θαμνάκι το οποίο ευδοκιμεί σε εδάφη αμμώδη, ηλιόλουστα και με καλή αποστράγγιση. Η ρίζα είναι ινώδης, χοντρή και κιτρινωπή, ενώ η γεύση θυμίζει πολύ γλυκόριζα. Από το κίτρινο χρώμα που έχει το εκχύλισμα της ρίζας, πήρε και την κινέζικη ονομασία του. Η ρίζα είναι το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, ενώ μπορεί να καταναλωθεί σε πολλές μορφές: αποξηραμένη, βάμμα, εκχύλισμα, σε σκόνη, σε κάψουλες, αλοιφή και σε δισκία.

Ο αστράγαλος είναι πλούσιος σε μαγνήσιο και ποτάσσιο, ενώ δε λείπουν από τα ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό, ο σίδηρος, το μαγγάνιο, η ασπαραγγίνη και η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυσακχαρίτες. Περιέχει επίσης χολίνη, λινολεϊκό οξύ και στερόλες.

Ταιριάζει πολύ με το ginseng για πνευματική και σωματική τόνωση του οργανισμού, ενώ η ημερήσια δόση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 12 γραμμάρια, εκτός αν υπάρχει συνταγογράφηση από τον γιατρό σας.

Διαβάστε περισσότερα για τις θεραπευτικές ιδιότητες του αστράγαλου!

astragalus, huang qi, αστράγαλος, βοτανα θρεπτικη αξια, συλλογή βοτάνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φιλοσοφία μας
"Η τροφή, να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου."
Ιπποκράτης
Φωτογραφίες Βοτάνων
Social Media

All Rights Reserved © 2022 Βοτανολόγιο | Βοτανα

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.