| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Μανδραγόρας – Mandragora Officinalis

Ο μανδραγόρας είναι ένα από τα βότανα γνωστό από την αρχαιότητα, με πλούσια μυθολογία γύρω από το όνομα και τις ιδιότητες του. Όπως αναφέρουμε και στη συλλογή του μανδραγόρα, με χρήση καθαρά και μόνο εξωτερική. Είναι πολύ καλό φυσικό αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες με χρήση του βοτάνου ως κατάπλασμα ή με εντριβές από το έλαιο του.

Έχει πολύ συγκεκριμένες φαρμακευτικές ιδιότητες, οι οποίες περιορίζονται λόγο της ισχυρής τοξικότητας του. Κανονικά, πλέον δεν χρησιμοποιείται ούτε εξωτερικά, λόγω της επικινδυνότητας του. Έχει έντονη παραισθησιογόνο δράση, η οποία σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και συμπτώματα σχιζοφρένειας.

Ο μανδραγόρας, έχει χρησιμοποιηθεί για αντιμετώπιση φλεγμονών, ως φυσικό αναλγητικό για πόνους μυών, σκελετού, αρθριτικών πόνων και ρευματικών. Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για αντιμετώπιση δερματικών ελκών, αποστήματα και γενικότερα για αντιμετώπιση δερματικών φλεγμονών και παθήσεων.

Η χρήση του βοτάνου αυτού, μπορεί να γίνει μόνο με διάγνωση και παρακολούθηση γιατρού, και σε ειδικές περιπτώσεις.

Ετικέτες:αντιμετώπιση φλεγμονών, αντιφλεγμονώδες, απαγορευμένα βότανα, αποστήματα, βότανα, βότανο, δερματικά έλκη, δερματικές παθήσεις, δερματικές φλεγμονές, έλαια, έλαιο, έντονο παραισθησιογόνο, εντριβές, ισχυρή τοξικότητα, κατάπλασμα, μανδραγόρας, πόνοι αρθριτικών, πόνοι μυών, πόνοι σκελετού, ρευματικά, συμπτώματα σχιζοφρένειας, φαρμακευτικά βότανα, φυσικό αναλγητικό

Trackback από το site σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es