| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Η Μαντζουράνα στα καλλυντικά

Η μαντζουράνα αποδεικνύεται ότι είναι βότανο ιδιαίτερα ευεργετικό για την επιδερμίδα, και ειδικά τη γυναικεία. Έχει την χαρακτηριστική ιδιότητα να τονώνει τους μύες του προσώπου, προσφέροντας φυσική σύσφιξη στην επιδερμίδα αλλά και στα κατώτερα στρώματα, κάνοντας την πιο ποιοτική αλλά και βαθιά. Παράλληλα προσφέρει χαλάρωση στον οργανισμό και γλυκαίνει τους μύες και κατά συνέπεια τις ρυτίδες έκφρασης που συνδέονται με τη νευρικότητα.

Με την αντιγηραντική δράση της, η μαντζουράνα βοηθάει στην εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων του προσώπου και των ματιών. Τα ατμόλουτρα με μαντζουράνα, προσφέρουν λάμψη και λεύκανση στην επιδερμίδα, ενώ το φυτό φημίζεται για τις καθαριστικές ιδιότητες του.

Η μαντζουράνα έχει πολύ καλές τονωτικές και απολυμαντικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα λοσιόν από μαντζουράνα να προσφέρεται για αντιμετώπιση της ακμής, για επούλωση πληγών και ανακούφιση από τσιμπήματα εντόμων. Παράλληλα ευεργετεί και καθαρίζει άψογα τα μαλλιά, προστατεύοντας από την πιτυρίδα και αντιμετωπίζοντας την υπερβολική λιπαρότητα.

Σε πρόσωπο και σώμα, εκτός από τόνωση, σύσφιξη και λάμψη, προσφέρει έντονη ενυδάτωση. Ως φυτό, θεωρείται ένα από τα κατεξοχήν γυναικεία βότανα με χρήση που χάνεται στο βάθος του χρόνου.

Ετικέτες:ακμή, αντιγηραντική δράση, απολυμαντικές ιδιότητες, ατμόλουτρο, βότανα, βότανο, γυναικεία επιδερμίδα, ενυδάτωση επιδερμίδας, επιδερμίδα, επούλωση πληγών, καθαριστικές ιδιότητες, λάμψη επιδερμίδας, λεπτές ρυτίδες, λεύκανση επιδερμίδας, λιπαρά μαλλιά, λοσιόν, μαντζουράνα, πιτυρίδα, ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης, ρυτίδες ματιών, ρυτίδες προσώπου, τόνωση μυών προσώπου, τονωτικές ιδιότητες, τσιμπήματα εντόμων, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα, φυσική σύσφιξη, χαλάρωση οργανισμού

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es