| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Posts Tagged ‘βοτανα για λιπαρες επιδερμιδες’

rose geranium cosmetic properties

Η αρμπαρόριζα είναι ένα υπέροχο αρωματικό βοτανο με έντονο άρωμα που προέρχεται αποκλειστικά από τα φύλλα του και όχι από τα λιλά άνθη του. Το αιθέριο έλαιο του είναι ισχυρό και ιδιαίτερα θεραπευτικό, με πολλές και διαφορετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα! Η λατινική ονομασία του είναι pelargonium capitatum με πολλά είδη της ίδιας οικογένειας όπως το perlargonium graveolens.

The uses of lemon at cosmetics

Το λεμόνι μπορεί να μην ανήκει στα βοτανα, αλλά ανήκει στα φρούτα με τις περισσότερες ίσως καλλυντικές χρήσεις, με τις οποίες σε ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορεί να δώσει λύσεις ακόμα και σε προβλήματα που μας ταλαιπωρούν καιρό!

σπανακι καλλυντικα

Αν και δεν ανήκει στα βότανα, το σπανάκι προσφέρει πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων στο δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας. Αν νιώθετε την ανάγκη για λαμπερό και υγιές δέρμα, το σπανάκι θα σας δώσει το αποτέλεσμα που θέλετε, καθώς η περιεκτικότητα του σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, είναι πολύτιμη.

Camelina health benefits

Η καμελίνα (Camelina Sativa), θεωρείται ένα από τα ποώδη βότανα, το οποίο αυτοφύεται στη λεκάνη της Μεσογείου και είναι ανθεκτικό τόσο σε θερμά όσο σε ψυχρά κλίματα. Στην αρχαιότητα καλλιεργούνταν για την παραγωγή βρώσιμου ελαίου, αλλά με την πάροδο του χρόνου χάθηκαν τα ίχνη της καλλιέργειας μέχρι να πραγματοποιηθούν αρχαιολογικές μελέτες.

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es