«Τα πάντα για τα βοτανα!»

Ετικέτα: βοτανα για λιπαρες επιδερμιδες

Η άργιλος και οι χρήσεις της!

Clay mask skin benefits

Η φυσική άργιλος, υπάρχει σε αφθονία σε όλη την Ελλάδα στη φυσική μορφή της, με πιο διαδεδομένη την πράσινη! Η ποικιλία βέβαια που υπάρχει είναι μεγάλη και οι εφαρμογές απεριόριστες, τόσο σε χρήση καλλυντική όσο σε θεραπευτική!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Υλάνγκ υλάνγκ – Cananga Odorata

Ylang Ylang health benefits

Το ylang ylang ανήκει στα κυρίως αγαπημένα βότανα για το άρωμα τους. Ιδιαίτερα χρήσιμο στην αρωματοθεραπεία, αντιμετωπίζει τη μελαγχολία και καταπολεμά το άγχος. Το αιθέριο έλαιο ylang ylang είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αιθέρια έλαια του εμπορίου για καλλυντική χρήση, ενώ η βασική καλλιέργεια του πραγματοποιείται στη Μαδαγασκάρη και τις Νήσους Κομόρες.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Η Αμαμελίδα στα καλλυντικά

Witch-hazel skin benefits

Η αμαμελίδα, ένα από τα σχετικά άγνωστα στο κοινό βότανα, είναι δέντρο με πολλές και μοναδικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται κυρίως στην κοσμετολογία. Τελευταία βέβαια το συναντάμε όλο και περισσότερο σε φυτικά καλλυντικά.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ρίγανη και οι καλλυντικές χρήσεις της

Oregano skin benefits

Η ρίγανη πέραν των αμέτρητων θεραπευτικών ιδιοτήτων που έχει και μας προσφέρει, έχει επίσης και μεγάλη ποικιλία καλλυντικών χρήσεων. Χρήσεις που λίγα βοτανα διαθέτουν, αλλά δυστυχώς για πολλές γυναίκες το άρωμα είναι απωθητικό καθώς έχει συνδεθεί με τη μαγειρική.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Φιλοσοφία μας
"Η τροφή, να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου."
Ιπποκράτης
Φωτογραφίες Βοτάνων
Social Media

All Rights Reserved © 2021 Βοτανολόγιο | Βοτανα

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.