| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Άγρια Τριανταφυλλιά και καλλυντικά

Η χρήση του τριαντάφυλλου ως βότανο στα καλλυντικά είναι γνωστή ήδη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δεν είναι μόνο το υπέροχο άρωμα που κάνει τη χρήση της απαραίτητη στα καλλυντικά, αλλά οι πολλές ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει στην επιδερμίδα.

Πιο συγκεκριμένα, η άγρια τριανταφυλλιά, περιέχει ακόμα περισσότερες βιταμίνες από την ήρεμη, με αποτέλεσμα να παρέχει στην επιδερμίδα ισχυρότερη φροντίδα και καλύτερα αποτελέσματα.

Η άγρια τριανταφυλλιά, προκαλεί κυτταρική ανανέωση και αναζωογονεί την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιγηραντικά. Παράλληλα, η έντονη αντιρυτιδική της δράση, καθιστά την τριανταφυλλιά ιδανικό βότανο για ώριμες επιδερμίδες, ταλαιπωρημένες, ή με προβλήματα πρόωρης γήρανσης είτε από τον ήλιο είτε από άλλους εξωγενείς παράγοντες.

Η ενυδάτωση που προσφέρει στην επιδερμίδα, είναι ιδανική για ξηρές επιδερμίδες και ανακούφιση από ηλιακά εγκαύματα, ενώ σε συνδυασμό με την επουλωτική της δράση, βοηθά στην εξάλειψη αγγείων, ουλών και ραγάδων. Προσφέρει τροφή στην επιδερμίδα και έχει ηρεμιστική δράση, κατευνάζοντας δερματικούς ερεθισμούς, ενώ σε συνδυασμό με την αντισηψία που προσφέρει, έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην ήπια αντιμετώπιση της ακμής.

Πέραν της πολύτιμης προσφοράς στην επιδερμίδα, το άρωμα της άγριας τριανταφυλλιάς, προσφέρει συναισθηματική ηρεμία, χαλάρωση και ισορροπία, συστατικά απαραίτητα για την περιποίηση του σώματος και του πνεύματος μετά από μία κουραστική μέρα.

Η άγρια τριανταφυλλιά, δεν έχει περιορισμούς στη χρήση, καθώς δεν έχουν σημειωθεί παρενέργειες. Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείται οποιοδήποτε παρασκεύασμα εξωτερικής χρήσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς έχει ελαφριά φωτοευαισθησία και μπορεί να προκαλέσει πανάδες.

Ετικέτες:άγρια τριανταφυλλιά, ακμή, αναζωογόνηση επιδερμίδας, αντιρυτιδική δράση, αντισηψία, άρωμα, βιταμίνες, βότανα, βότανο, δερματικοί ερεθισμοί, ενυδάτωση επιδερμίδας, επιδερμίδα, επουλωτική δράση, ηλιακά εγκαύματα, ηρεμιστική δράση, καλλυντικά, καλλυντικά βότανα, κυτταρική ανανέωση, ξηρές επιδερμίδες, ουλές, πανάδες, περιποίηση σώματος, πρόωρη γήρανση, ραγάδες, συναισθηματική ηρεμία, ταλαιπωρημένες επιδερμίδες, τριανταφυλλιά, φροντίδα επιδερμίδας, φυσικά καλλυντικά, φυσικά καλλυντικά σκευάσματα, φυσικό αντιγηραντικό, φωτοευαισθησία, χαλάρωση, ώριμες επιδερμίδες

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es