| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Λινάρι και καλλυντικά

Το λινάρι ως βότανο, πέραν των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων του για τον οργανισμό, προσφέρει και κάποιες σημαντικές καλλυντικές ιδιότητες κυρίως στο δέρμα και τα μαλλιά.

Θεωρείται πολύ καλό μαλακτικό, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται για φυσική ενυδάτωση των μαλλιών, καθώς επίσης και ως φυσικό μαλακτικό για το δέρμα. Ο λιναρόσπορος, όχι μόνο ενυδατώνει την τρίχα, αλλά παράλληλα ενισχύει την αντοχή της και την ελαστικότητα της, με αποτέλεσμα να μειώνει το σπάσιμο της και τη δημιουργία ψαλίδας.

Μια ακόμα σημαντική καλλυντική εφαρμογή του λιναρόσπορου, είναι η χρήση του για φυσική απολέπιση και αντιμετώπιση της ακμής. Έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει τους πόρους από μαύρα στίγματα και να περιορίζει την έκκριση σμήγματος. Παράλληλα, περιορίζει φλεγμονές από σπυράκια, πυώδη ακμή και αποστήματα. Η μαλακτική του και ηρεμιστική του δράση είναι ιδανική και προβληματικές και ευαίσθητες επιδερμίδες, ενυδατώνοντας και προστατεύοντας.

Η χρήση του λιναρόσπορου, δεν πρέπει να πραγματοποιείται από παιδιά, καθώς επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πριν γίνει αποξήρανση του.

Ετικέτες:ακμή, αποστήματα, βότανα, βότανο, δέρμα, έκκριση σμήγματος, ελαστικότητα τρίχας, ενυδάτωση τρίχας, ευαίσθητες επιδερμίδες, ηρεμιστική δράση, καλλυντικά βότανα, καλλυντικές ιδιότητες, λιναρί, λιναρόσπορος, μαλακτική δράση, μαλλιά, μαύρα στιγμάτα, πόροι, πυώδη ακμή, σπυράκια, φλεγμονές, φυσικά καλλυντικά, φυσική απολέπιση, φυσική ενυδάτωση, φυσικό μαλακτικό, ψαλίδα μαλλιών

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es