| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es

Αγριοκαστανιά και καλλυντικά

Η αγριοκαστανιά, είναι δέντρο με χρήση κυρίως θεραπευτική, έχει λίγες αλλά σημαντικές καλλυντικές δράσεις που εστιάζονται στην επιδερμίδα μας. Σε αντίθεση με τις θεραπευτικές ιδιότητες που χρησιμοποιούμε κυρίως τους καρπούς, καλλυντικές εφαρμογές έχουν και τα φύλλα και ο φλοιός της ιπποκαστανιάς.

Η κυριότερη δράση της αγριοκαστανιάς, είναι το αντηλιακό φίλτρο που προσφέρει στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα το έλαιο της να λειτουργεί ως φυσικό αντιηλιακό. Μπορεί είτε σε μορφή βάμματος είτε σε μορφή ελαίου, να προστεθεί σε cold cream για μια φυσική και ικανοποιητική αντηλιακή κρέμα.

Η χρήση της ιπποκαστανιάς στα καλλυντικά, βελτιώνει αισθητά την υφή και την όψη της επιδερμίδας, μειώνοντας την τραχύτητα και τη θαμπάδα. Με τη βοήθεια της στυπτικής δράσης της, βελτιώνει σημαντικά και το πρόβλημα των διεσταλμένων πόρων.

Η ήπια αντιφλεγμονώδης δράση της ιπποκαστανιάς, βοηθά επίσης και στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της ακμής.

Η χρήση της ιπποκαστανιάς, δεν παρουσιάζει κάποια παρενέργεια ή αλλεργική αντίδραση. Εντούτοις καλό είναι η χρήση να γίνεται με μέτρο. Το περίβλημα του καρπού, ενδέχεται να είναι τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, οπότε συστήνεται η αφαίρεση του πριν οποιαδήποτε χρήση. Άτομα τα οποία λαμβάνουν αντιπηκτικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το εν λόγω βότανο.

Ετικέτες:αγριοκαστανιά, ακμή, αντιφλεγμονώδης δράση, βάμμα, βότανα, βότανο, διεσταλμένοι πόροι, έλαιο, επιδερμίδα, θαμπάδα δέρματος, θεραπευτικά βότανα, καλλυντικά βότανα, καλλυντικές ιδιότητες, καστανιά, όψη επιδερμίδας, στυπτική δράση, τραχύτητα δέρματος, υφή επιδερμίδας, φυσικό αντηλιακό

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es