Skip to main content
«Τα πάντα για τα βοτανα!»

Ο Κρόκος (σαφράν) στα καλλυντικά

Saffron skin benefits

Ένα από τα σπουδαιότερα βότανα από την αρχαιότητα, είναι ο Κρόκος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε τον κρόκο στα καλλυντικά της. Η αντιοξειδωτική δράση του σαφράν είναι πολύτιμη και σπάνια. Η καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος και του οργανισμού.

Συνεπώς η χρήση του σαφράν είναι ιδιαίτερα ευεργετική τόσο για συστηματική προστασία από τη γήρανση και την ταλαιπωρία της επιδερμίδας, όσο για την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η εκτεταμένη έκθεση σε καιρικές συνθήκες ή στον ήλιο.

Η χρήση του κρόκου στα καλλυντικά, θεωρείται φυσική θεραπεία τόσο της ακμής, όσο για των ουλών από ακμή. Η αντιβακτηριδιακή δράση του σαφράν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εξάπλωση της ακμής και παράλληλα θεραπεύει την υπάρχουσα.

Η χρήση του σαφράν στα καλλυντικά προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα και δίνει χρυσαφένια χροιά, ενώ παράλληλα θεωρείται ότι προσφέρει αντηλιακή προστασία.

Προσοχή βέβαια χρειάζεται η χρήση και οι δοσολογίες, όπως σε όλα τα βότανα. Χρήση πάνω από 5 γραμμάρια ημερησίως είναι τοξική, ενώ άτομα με ηπατική ή νεφρική δυσλειτουργία και γυναίκες στη διάρκεια του θηλασμού ή της εγκυμοσύνης πρέπει να το αποφεύγουν. Η εκτεταμένη χρήση προκαλεί εθισμό!

Διαβάστε περισσότερα για τις θεραπευτικές ιδιότητες του σαφράν και την θρεπτική αξία του σαφράν!

αντιβακτηριδιακα βοτανα, αντιγηραντικά βότανα, αντιηλιακα βοτανα, αντιοξειδωτικά βότανα, βότανα, βότανα για ακμή, βότανα για λάμψη, βοτανα για ουλες, κρόκος, σαφράν, φυσικά καλλυντικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φιλοσοφία μας
"Η τροφή, να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου."
Ιπποκράτης
Φωτογραφίες Βοτάνων
Social Media

All Rights Reserved © 2022 Βοτανολόγιο | Βοτανα

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.