| Βοτανολόγιο, τα πάντα για τα βότανα!
  • el
  • en
  • es
Saffron skin benefits

Ο Κρόκος (σαφράν) στα καλλυντικά

Ένα από τα σπουδαιότερα βότανα από την αρχαιότητα, είναι ο Κρόκος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε τον κρόκο στα καλλυντικά της. Η αντιοξειδωτική δράση του σαφράν είναι πολύτιμη και σπάνια. Η καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος και του οργανισμού.

Συνεπώς η χρήση του σαφράν είναι ιδιαίτερα ευεργετική τόσο για συστηματική προστασία από τη γήρανση και την ταλαιπωρία της επιδερμίδας, όσο για την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η εκτεταμένη έκθεση σε καιρικές συνθήκες ή στον ήλιο.

Η χρήση του κρόκου στα καλλυντικά, θεωρείται φυσική θεραπεία τόσο της ακμής, όσο για των ουλών από ακμή. Η αντιβακτηριδιακή δράση του σαφράν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εξάπλωση της ακμής και παράλληλα θεραπεύει την υπάρχουσα.

Η χρήση του σαφράν στα καλλυντικά προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα και δίνει χρυσαφένια χροιά, ενώ παράλληλα θεωρείται ότι προσφέρει αντηλιακή προστασία.

Προσοχή βέβαια χρειάζεται η χρήση και οι δοσολογίες, όπως σε όλα τα βότανα. Χρήση πάνω από 5 γραμμάρια ημερησίως είναι τοξική, ενώ άτομα με ηπατική ή νεφρική δυσλειτουργία και γυναίκες στη διάρκεια του θηλασμού ή της εγκυμοσύνης πρέπει να το αποφεύγουν. Η εκτεταμένη χρήση προκαλεί εθισμό!

Ετικέτες:αντιβακτηριδιακα βοτανα, αντιγηραντικά βότανα, αντιηλιακα βοτανα, αντιοξειδωτικά βότανα, βότανα για ακμή, βότανα για λάμψη, βοτανα για ουλες, κρόκος, σαφράν, φυσικά καλλυντικά

Αφήστε ένα σχόλιο

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
  • el
  • en
  • es