«Τα πάντα για τα βοτανα!»
  • Ελληνικα
  • Αγγλικα
  • Ισπανικα

Άμπελος, τρόπος συλλογής δρόγης

Grape how and when to collect

Το αμπέλι, περιέχει μεταξύ άλλων σάκχαρα, τανίνη και μαλικό οξύ. Χρησιμοποιήσιμα μέρη του αμπελιού είναι οι καρποί, τα κουκούτσια, οι έλικες και τα φύλλα του.

Η καταλληλότερη εποχή συλλογής των φύλλων και των ελίκων είναι στο τέλος της άνοιξης και στην αρχή του καλοκαιριού όπου ξεκινούν να βλασταίνουν τα αμπέλια ενώ η εποχή συλλογής των σταφυλιών ξεκινά από τον Ιούλιο και κρατάει έως το Σεπτέμβριο όπου ωριμάζουν και οι τελευταίες ποικιλίες σταφυλιού.

Ισχυρότερη αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση έχουν οι ποικιλίες κόκκινου σταφυλιού. Ενώ αντίστοιχα οι λευκές ποικιλίες είναι πιο τονωτικές και ενυδατικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

αμπέλι, άμπελος, αντικαρκινικά βότανα, αντιοξειδωτικά βότανα, βότανα, βότανα για ενυδάτωση, βοτανα για τονωση, σταφύλι, συλλογή δρόγης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φιλοσοφία μας
“Η τροφή, να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου.”
Ιπποκράτης
Φωτογραφίες Βοτάνων
Social Media

All Rights Reserved © 2019 Βοτανολόγιο | Βοτανα

error: Απαγορεύεται, η αναδημοσίευση, ολική ή μερική του περιεχομένου του botanologio.com με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια του κατόχου του, βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.